Tüm Haberler


Amerika, ‘İzmirli Aydolun’un peşinde
Amerika, ‘İzmirli Aydolun’un peşinde

Tam burslu okuduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nü birincilikle tamamlayan ve eğitim süresince birçok araştırma çalışmasında bulunan Aydolun Petenkaya, Amerika’daki üniversitelerin radarına girdi. 3 farklı üniversiteden doktora bursu teklifi alan Petenkaya, tercihini Amerika’nın Chicago kentindeki dünyaca ünlü Illinois Üniversitesi’nden yana kullandı. Dünya genelinde yüzlerce öğrenci arasından seçilerek, bu yıl üniversitenin “biyoinformatik” programında burs almayı başaran Türkiye’deki tek kişi olan Petenkaya, 24 Ağustos’ta gideceği Amerika’da 5 yıl kalacak. Petenkaya’nın eğitim ve yaşam masraflarının tamamı, Amerika’daki üniversite tarafından karşılanacak.


İzmirli Kayra’ya ‘Dünya Kupası’ görevi
İzmirli Kayra’ya ‘Dünya Kupası’ görevi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Görsel İletişim Tasarımı Bölümü mezunu Suna Kayra Paköz, 2022 yılında Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Dünya Kupası’nın tasarım ekibine alındı. Katar devletine bağlı “Supreme Committee for Delivery and Legacy” tarafından ülkeye davet edilen Paköz, büyük coşku ve heyecana sahne olacak dev organizasyonun, milyonlarca kişiye etkili bir şekilde aktarılması için özel tasarımlar hazırlayacak. Yaklaşık 3 yıl Katar’da bulunacak Paköz, stat giydirmelerinden turnuvaların dijital ve basılı reklamlarına kadar birçok farklı alanda çalışma yapacak.


İzmir’den dünyaya açıldılar
İzmir’den dünyaya açıldılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, akademik başarılarını iş hayatına taşıyarak dünyaca ünlü şirketlerin ilk tercihi oldu. İEÜ’den mezun olan 239 kişi, kariyerlerine 43 farklı ülkede devam etme fırsatı yakalarken, Türkiye’yi genç yaşta başarıyla temsil etmenin gururunu yaşadı. Kendi işini kuran ya da uluslararası firmalarda üst düzey görev edinen İEÜ mezunlarının 36’sı Almanya, 27’si ABD, 23’ü İtalya, 19’u İngiltere, 15’i Polonya, 10’u Kanada, 8’i Belçika ve 7’si de Hollanda’da yaşamlarını sürdürüyor.


Dijital mezuniyet sergi ve defilesi
Dijital mezuniyet sergi ve defilesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını Covid-19 önlemleri nedeniyle uzaktan eğitim ile başarılı bir şekilde tamamlarken,  “New – D” temasıyla hazırladıkları mezuniyet sergi ve defilesini dijital ortamda sergileyecek. Yeni normal döneme referans veren etkinlik, Fakülte ve fakülteye bağlı bölümlerin sosyal medya hesaplarından ortak yayınla izleyicilere sunulacak. Dijital katalog ara yüzü ile gerçekleştirilecek defile ve sergi, 13 Temmuz Pazartesi saat 20.00’de başlayacak.


Üniversite mezunları işlerini korudu
Üniversite mezunları işlerini korudu

Koronavirüs salgınından en az etkilenenler, evden çalışma olanakları olan yüksek becerili üniversite mezunları oldu. Kampüsİzmir Sohbetleri kapsamında online olarak düzenlenen Pandemi Akademi’nin konuğu olan İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversite mezunlarının hem gelirlerini hem de işlerini koruduklarını söyledi.


Koronavirüse karşı ‘Gelecek Bizim’ şarkısı
Koronavirüse karşı ‘Gelecek Bizim’ şarkısı

Koronavirüs vakalarının inişe geçtiği bu günlerde moralimizi daha da yükseltmek ve uzmanların her fırsatta tekrarladığı “Evde kal” çağrısına dikkat çekmek amacıyla, özel bir şarkı hazırlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov ve Psikoloji Bölümü mezunu Aslıhan Doğu, koronavirüsü yenerek yeniden normal hayata  döneceğimizi vurguladıkları, “Gelecek Bizim” adında bir şarkı yaptı. Müziğini Abbasov’un hazırladığı, sözlerini ise Aslıhan Doğu’nun yazdığı şarkı, sosyal medya ve internet üzerinden yayınlanacak. İlk etapta İngilizce olarak hazırlanan şarkıda, “Çok zor olduğunu biliyorum, evde yapacak şeyler bulmanın. Eğer evde kalırsan bu günler geçecek. Her şeye rağmen güneş yüzümüze parlıyor” ifadelerine de yer verildi.


Kampüsİzmir’de ‘online etkinlik’ serisi
Kampüsİzmir’de ‘online etkinlik’ serisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) hukuk, eğitim, sağlık ve ekonomi gibi farklı alanlardaki uzman isimleri, öğrenci ve mezunlarıyla bir araya getirmek amacıyla 3 ay önce başlattığı Kampüsİzmir Sohbetleri’ni, online platforma taşıdı. Uzaktan canlı öğretim sistemi (Blackboard Collaborate) sayesinde, her çarşamba farklı bir konuğun katılımıyla gerçekleşen buluşmalar, 27 Mayıs’a kadar aralıksız devam edecek. Koronavirüsün hayatımıza etkilerinin tüm yönleriyle ele alındığı ve katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt aldığı etkinlikler, İEÜ’nün Youtube hesabından da canlı yayınlanacak. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün “Çevrimiçi Seminer Serisi” başlığıyla gerçekleştirdiği, toplam 8 etkinliği kapsayan serinin ilk iki konuğu, İEÜ Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alp Limoncuoğlu oldu.


“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”
“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”

Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitim hayatında 19 yılı geride bıraktı. Akıl, bilim ve teknolojinin rehberliğinde, kısa zamanda önemli işler başardıklarını belirten İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Başarılarla dolu 19 yılda, ülkemiz ve İzmir’imiz için fikir üreten, değer yaratan bir kurum haline geldik. 50’yi aşkın ülkede, kendini işini kuran ya da uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan mezunlarımız, bizlerin gurur kaynağı oldu. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmayan gençlerimizle birlikte, yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.


İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım
İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) mezun olan 16 bin 200 kişinin birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlamak ve yeni iş ortaklıklarına zemin hazırlamak amacıyla özel bir yazılım geliştirildi. İEÜ mezunu Murat Aybars’ın Pitch&Match (Sun ve Eşleş) konsepti ile hazırladığı yeni programa üye olan mezunlar, iş hayatlarındaki ihtiyaçlarını ve tecrübelerini paylaşacak, sosyal etkinlikler düzenleyecek, kariyer yolculuğunda birbirlerinden güç alacak. Sisteme, sadece İEÜ mezunları girebilecek.  


Bebekler için tasarladı, ödülü kazandı
Bebekler için tasarladı, ödülü kazandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Hilal Karakaş, 0-12 ay aralığındaki bebekler için tasarladığı özel koleksiyonla, Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği Junioshow Bebek ve Çocuk Giyim Genç Tasarımcılar Yarışması’nda ikinci oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) iş birliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren Karakaş, 5 bin liralık ödül ve yurt dışında tasarım eğitimi almak için burs kazandı.