Bu proje, sizlerin tecrübeleri ve desteği ile öğrencilerimizi iş hayatına geçiş sürecine hazırlamak, kariyer planlamalarına yardımcı olmak, network ağlarını genişletmek ve kariyer hedefleri doğrultusunda eksik noktalarını bulup geliştirmek için ortaya konmuş bir sosyal sorumluluk projesidir.
Çok iyi bir eğitimle donatılan, sorumluluklarının bilincinde olan, daima yeni fikir ve projelere odaklanan gençlerimizin, sizlerin meslek yaşamında edindiğiniz tecrübelere, yol göstericiliğine, kısacası bir ‘’Usta’’ya ihtiyaçları var.
Öğrencilerimizi, sizlerle buluşturarak oluşturacağımız Usta-Çırak ilişkisinde; gençlerimizi, ustalarımızın yol göstericiliği ışığında iş hayatına hazırlayacağız.
Gençlerimizin yeteneklerini tecrübenizle harmanlayarak onların güçlü bir gelecek inşa etme fırsatı yakalamasına, iş hayatına bir adım önde başlamalarına destek olabilirsiniz. Gençlerimizin hayallerindeki kariyer basamaklarını bu tecrübe ışığında çıkabilmeleri için hayatlarına dokunabilirsiniz.
Projemizin Amacı
Öğrencilerimizi iş insanları ile bir araya getirmek,
Gençlerimizin yeteneklerini ustalarımızın tecrübesiyle harmanlayarak güçlü bir gelecek inşa etmek,
Ustalarımızın deneyimlerini, öğrencilerimiz ile paylaşmalarını sağlamak,
Öğrencilerimize hayallerindeki kariyer basamaklarında yol göstermek, başarının kapılarını aralamak ve iş hayatına hazırlamak,
Öğrencilerimizin mesleki, kültürel ve akademik gelişimlerini arttırmak,
Proje Süreci
Öğrencilerimizin talepleri toplanarak, uygun görülen sektörden ustalarımız ile eşleştirilmesi sağlanacaktır.
Öğrencilerimiz, proje süreci hakkında bilgilendirilecektir.
Öğrencimize, eşleştiği ustamızın iletişim bilgileri iletilecektir. Ardından öğrencimiz, özgeçmişini ve kariyer hedeflerini açıklayan ön yazısını iletecek ve ilk iletişimini e-posta ile sağlayacaktır.
Ustalarımız ve öğrencilerimiz proje takvimini birlikte oluşturarak, 10 görüşme gerçekleştirecektir.
Öğrencimiz proje sürecinde, ustalarımızdan destek istedikleri konuları paylaşacak ve en uygun yöntem belirlenecektir.
Öğrencimiz projenin önemini ve ciddiyetini kavrayarak, istek ve beklentilerini açık bir şekilde ortaya koyacaktır.
Ustalarımız, öğrencimizin kariyer hedefleri doğrultusunda gerekli gördüğü eğitimleri önerebilecek ve ek çalışma ve araştırmalar isteyebilecektir.
Ustalarımız, uygun gördükleri sektör ve departmanda, öğrencimizle birlikte demo çalışmalar gerçekleştirebilecektir.
Ustalarımızdan Beklenenler
Gençlerimizin üniversiteden iş hayatına geçişini kolaylaştıracak rehberliği sunmak,
Profesyonel topluluklara erişimini (network) sağlamak,
Kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak,
Gençlerimize kariyer rehberliği yapmak,
İş fikri ve girişimcilik konularında deneyimlerini paylaşmak,
Yurt dışı eğitim ve kariyer gibi fırsatları aktarmak,
İş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmeleri için gençlerimize destek olmak,
Başarılı bir kariyer hikayesi yazmaları amacıyla gençlerimize daha geniş bakış açısı kazandırmak,
İş yaşamında çalışkanlığın ve disiplinin önemini aktarmak.
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı desteği ile Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Üniversitemizin Uluslararası Ticaret ve Finansman ile Lojistik Yönetimi (çift anadal) lisans programlarını yüksek şeref öğrencisi unvanı ile tamamlayarak, 2010 yılında mezun oldum. Mezuniyetimi takiben Türkiye’de kısa süreli iş tecrübesi edindikten sonra, Almanya‘da HTW Berlin Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme Master Programı’na başladım.
Göksu Çolakoğlu
2012 - İşletme Mezunu
2008 senesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü'ne hazırlık sınavını geçerek kayıtlandım. 4 senede mezun olduğum lisans öğrenimim boyunca Schneider Electric, Tesco Kipa gibi çok uluslu şirketlerin insan kaynakları bölümlerinde stajlarımı gerçekleştirdim. Stajlarımda, derslerde aldığım bilgileri uygulama şansı yakaladım.
Ömer Kartal
2012 - Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu
2004 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü'ne girdim. Fakat gelecek için daha farklı planlar yapmaya başladığımda üç yıl geçmişti. Her ne kadar bu zamanı kaybetmiş olsam da tekrar ÖSS’ye girip İzmir Ekonomi Üniversitesine girmem hayatımda bir dönüm noktası oldu diyebilirim. Gerçek bir dönüm noktası... Eğer bunu yapmamış olsaydım şu anda istemediğim bir mesleği yapıyor olacaktım. Fakat şu anda Maliye Bakanlığı’nda müfettişim.
Dilşad Gülay
2010 - Endüstri Sistemleri Mühendisliği Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olan Dilşad Gülay Karadağ, kariyerinde elde etmiş olduğu başarıların arka planında yer alan en önemli itici kuvvet olarak, hem teorik hem de sosyal katkılarıyla İzmir Ekonomi Üniversitesinin olduğuna inanmaktadır.
Erdem Kalaycı
2012 - Yazılım Mühendisliği Mezunu
Bu meslek grubu başka hiçbir meslek grubuna benzemez. Bir kere gönül verdin mi, problem çözmenin tadına bir kere vardın mı hep daha fazlasını isteyebilirsin. Bunlar şimdiki düşüncelerim tabi ki. Çok klasik hikayedir, günlük hayatta bu mesleğin yapabildiği “Bilgisayara format atılacak, yardım edebilir misin?”dir. Her şey bu şekilde başladı bende de Üniversite öncesi tüm yaz tatillerimi kuzenlerimin bilgisayar dükkanında çalışarak geçirdim.