Bu proje, sizlerin tecrübeleri ve desteği ile öğrencilerimizi iş hayatına geçiş sürecine hazırlamak, kariyer planlamalarına yardımcı olmak, network ağlarını genişletmek ve kariyer hedefleri doğrultusunda eksik noktalarını bulup geliştirmek için ortaya konmuş bir sosyal sorumluluk projesidir.
Çok iyi bir eğitimle donatılan, sorumluluklarının bilincinde olan, daima yeni fikir ve projelere odaklanan gençlerimizin, sizlerin meslek yaşamında edindiğiniz tecrübelere, yol göstericiliğine, kısacası bir ‘’Usta’’ya ihtiyaçları var.
Öğrencilerimizi, sizlerle buluşturarak oluşturacağımız Usta-Çırak ilişkisinde; gençlerimizi, ustalarımızın yol göstericiliği ışığında iş hayatına hazırlayacağız.
Gençlerimizin yeteneklerini tecrübenizle harmanlayarak onların güçlü bir gelecek inşa etme fırsatı yakalamasına, iş hayatına bir adım önde başlamalarına destek olabilirsiniz. Gençlerimizin hayallerindeki kariyer basamaklarını bu tecrübe ışığında çıkabilmeleri için hayatlarına dokunabilirsiniz.
Projemizin Amacı
Öğrencilerimizi iş insanları ile bir araya getirmek,
Gençlerimizin yeteneklerini ustalarımızın tecrübesiyle harmanlayarak güçlü bir gelecek inşa etmek, İzmir’i ve Türkiye’yi kalkındırmak,
Ustalarımızın deneyimlerini, öğrencilerimiz ile paylaşmalarını sağlamak,
Öğrencilerimize hayallerindeki kariyer basamaklarında yol göstermek, başarının kapılarını aralamak ve iş hayatına hazırlamak,
Öğrencilerimizin mesleki, kültürel ve akademik gelişimlerini arttırmak,
Proje Süreci
Öğrencilerimizin talepleri toplanarak, uygun görülen sektörden ustalarımız ile eşleştirilmesi sağlanacaktır.
Öğrencilerimiz, proje süreci hakkında bilgilendirilecektir.
Öğrencimize, eşleştiği ustamızın iletişim bilgileri iletilecektir. Ardından öğrencimiz, özgeçmişini ve kariyer hedeflerini açıklayan ön yazısını iletecek ve ilk iletişimini e-posta ile sağlayacaktır.
Ustalarımız ve öğrencilerimiz proje takvimini birlikte oluşturarak, en az 5 görüşme gerçekleştirecektir.
Öğrencimiz proje sürecinde, ustalarımızdan destek istedikleri konuları paylaşacak ve en uygun yöntem belirlenecektir.
Öğrencimiz projenin önemini ve ciddiyetini kavrayarak, istek ve beklentilerini açık bir şekilde ortaya koyacaktır.
Ustalarımız, öğrencimizin kariyer hedefleri doğrultusunda gerekli gördüğü eğitimleri önerebilecek ve ek çalışma ve araştırmalar isteyebilecektir.
Ustalarımız, uygun gördükleri sektör ve departmanda, öğrencimizle birlikte demo çalışmalar gerçekleştirebilecektir.
Ustalarımızdan Beklenenler
Gençlerimizin üniversiteden iş hayatına geçişini kolaylaştıracak rehberliği sunmak,
Profesyonel topluluklara erişimini (network) sağlamak,
Kişisel ve sosyal gelişimlerine destek olmak,
Gençlerimize kariyer rehberliği yapmak,
İş fikri ve girişimcilik konularında deneyimlerini paylaşmak,
Yurt dışı eğitim ve kariyer gibi fırsatları aktarmak,
İş hayatında karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmeleri için gençlerimize destek olmak,
Başarılı bir kariyer hikayesi yazmaları amacıyla gençlerimize daha geniş bakış açısı kazandırmak,
İş yaşamında çalışkanlığın ve disiplinin önemini aktarmak.
İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı desteği ile Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
2006 yılında üniversite sınavında Türkiye derecesi elde ederek İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde İşletme Bölümü'nde öğrenim görmeye başladım. 2011 yılında bölümümü birincilikle Lojistik Bölümü'nden çift anadal yaparak ve Tesco-İEÜ iş birliği çerçevesinde İşletme Perakende Yönetimi Opsiyon Programı'nı tamamlayarak mezun oldum. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde öğrenim gördüğüm süreç içerisinde, Erasmus Staj ve Öğrenci Hareketliliği Programları dahilinde, Tesco Kipa tarafından verilen burs imkanları ile Portekiz’de öğrenim görme ve İspanya ve İngiltere staj yapma imkanları yakaladım.
Naciye Şekerci
2008 - Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Uluslararası Ticaret ve Finansman ve İşletme (çift anadal olarak) lisans programlarını tamamladım. Lisans eğitimimi takiben İsveç-Lund Üniversitesi'nde Finans Master Programı'na başladım. Lund Üniversitesi'nin yüksek lisans programından çok memnun kaldığım için, Lund Üniversitesi'nde İşletme Finansmanı üzerine doktoraya başladım.
Burcu Başaran
2017 - Yazılım Mühendisliği Mezunu
2012 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin Yazılım Mühendisliği Bölümü’nü tam burslu olarak kazandım. O zamanlar yazılım mühendisliği bölümü yeni yeni üniversitelerde yerini almaya başlasa da, abimin ve dayımın beni cesaretlendirmesiyle bölümüme hevesle başladım. Gerek mühendislik alanında, gerekse diğer bölümlerden aldığım bir çok ders beni iyi bir mühendis olmam için yetiştirdi. Üniversitemizin sunduğu ikinci yabancı dil imkanıyla her zaman öğrenmeye can attığım İspanyolca’yı öğrenme fırsatı yakaladım.
Emrah Şahin
2018 - Bilgisayar Programcılığı Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü 2016 yılında kazandım. Öğrenciliğim devam ederken, Ocak 2017 yılında Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde Öğrenci İŞKUR personeli olarak göreve başladım. Haziran 2017 yılında görev sürecim tamamlandıktan sonra, Temmuz-Ağustos 2017 yılında Tanıtım Müdürlüğü bünyesinde tercih yapmak üzere gelen öğrencilere okulun ve bölümün tanıtımı görevini üstlendim. Aynı ay içerisinde (Ağustos 2017) Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde kadrolu tekniker unvanı ile tekrar göreve başladım.
Sude Uyulgan
2020 - Genetik ve Biyomühendislik Mezunu
2020 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Genetik ve Biyomühendislik bölümünün ilk mezunlarından biri oldum. Farklı alanlarda uzmanlaşmış bölüm hocalarımız sayesinde lisans eğitimimde kapsamlı bir öğretim programına sahip olmak ileride çalışmak istediğim konuyu bulmamı kolaylaştırdı. 2019 yılı yazında Erasmus+Staj hareketliliği ile Leipzig Üniversitesi’nde iki aylık bir staj yapma imkanım oldu. Son yılımda ise Tübitak 2209-A bursiyeri olarak karaciğer kanseri üzerinde yaptığımız proje, laboratuvar deneyimlerimi güçlendirme fırsatı sundu.