Tüm Haberler

İZMİR EKONOMİLİ KARDEŞLER, GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON İÇİN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Sistemleri Mühendisliği bölümünden mezun olan Esra Sarıhan, iklimlendirme sektöründe yıl pazarlama müdürü olarak çalıştı. Bu süreçte yüksek lisansını da İEÜ Finans Ekonomisi Lisansüstü programında tamamlayan Sarıhan, İEÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği mezunu kardeşi Melis Sarıhan’la birlikte “baskasindarama.com” e-ticaret sitesini kurdu.

ÇOCUKLAR İÇİN UYKU TAKİP CİHAZINA ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Nektar Ege Altıntoprak’ın, çocukların uykularında istemsiz alta kaçırmalarına karşı geliştirdiği akıllı alarm ve ayak bileklik tasarımı, Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından yapılan “Falling Walls Lab” adlı yarışmada Türkiye birincisi oldu.

EĞİTİMDEKİ BAŞARISINI ‘GÖÇ’ ARAŞTIRMALARINA YANSITACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü Mezunu Cansu Sönmez, eğitimdeki başarılı yolculuğunu İngiltere’nin ardından İtalya’ya taşıdı. Sönmez, İngiltere’de Plymouth Üniversitesi’nde Kriminoloji alanında burslu yüksek lisansını tamamlamasının ardından İtalya’da Gran Sasso Bilim Enstitüsü Yüksek Üniversitesi’nde tam burslu doktora yapacak.

KADININ GÜZELLİĞİNE ‘EL EMEĞİ’ DOKUNUŞLAR

Kadının güzelliğini aksesuarla taçlandırdı, yaptığı tasarımlar ev kadınlarına gelir kaynağı oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Özüm Yelkencioğlu, “Katun” adıyla kurduğu markasında tasarladığı el işi kemerlerle, 20’yi aşkın kadına istihdam sağladı.

GÜVENLİ ve KEYİFLİ SÜRÜŞLERE ÖZEL TASARIM

Günümüzün yaygınlaşan spor ve ulaşım aracı bisikletler, daha fonksiyonlu hale geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Efe Çukur, 4 tekerlekli katlanabilir dağ bisikleti oluşturdu.

TARİHİ YAPILAR 3 BOYUTLU GEZİLECEK

Antik kentler, 3 boyutlu sanal modelleriyle yeniden canlanıyor. Tarihin derinliklerinde günümüze yıkıntı halinde ulaşan eserler, binalar İzmir Ekonomili mühendisler tarafından sanal modellemeleriyle dönemlerinin görkemli hallerine ulaşıyor.

DOĞAL TAŞA 3 BOYUTLU TASARIMLAR

Doğal taşlar, tasarımla yeniden şekilleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Tuğçe Savran, zemin ve duvar döşemelerinde kullanılan doğal taşı 3 boyutlu hale getirerek yeni bir kullanım alanı oluşturdu.

İTALYA'DAN İZMİR'E BİR KEZ DAHA TASARIM ÖDÜLLERİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunları, İtalya’da yapılan ve dünyanın 80 farklı ülkesinden binlerce başvurunun yapıldığı 2018 A’Design Yarışması’ndan bir kez daha ödüllerle döndü.

GEZGİNLERİN PLATFORMUNA AKADEMİSYEN DESTEĞİ

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci gençleri tarafından kurulan ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online bir pazar yeri “Glocalzone” akademisyen desteği aldı.

TÜRK BİLİM İNSANINA ABD’DEN BÜYÜK ÖDÜL

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Mezunu Didem Pehlivanoğlu, yaşlılıkta algı, dikkat ve bellek süreçlerini inceleyen teziyle Amerikan Psikoloji Birliği’nin (American Psychological Association) 2017 yılı doktora araştırma ödülünü kazandı.