Tüm Haberler


Şanlıurfa’ya ‘İzmirli’ tasarım
Şanlıurfa’ya ‘İzmirli’ tasarım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunları Alp Buğra Nazar ve Yağmur Sarıdede, Şanlıurfa’da düzenlenen Sarayönü Kızılay Meydanı Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda birinci oldu. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yıkılarak betondan arındırılan Kızılay Meydanı için çevreci ve bölgenin tarihi dokusuna uygun tasarımlar hazırlayan Nazar ve Sarıdede, birbirinden iddialı 67 proje arasından birinciliğe ulaştı.


Umut parklarının genç tasarımcısı
Umut parklarının genç tasarımcısı

Çocuk yaşta başlayan tasarım tutkusunu mesleği haline getiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Ezgi Yelekoğlu Baylan, oyuncağı olmayan ve parka gidemeyen çocukları unutmadı. İEÜ’lü tasarımcı Baylan, ‘Umut Parkı’ projesi ile kilometrelerce uzaktaki Kars ve Gaziantep’teki çocuklar için oyun parkı tasarlayarak onların mutluluk ve enerji kaynağı oldu. Baylan, “Benim için tüm çocuklar çok değerli. Zihinsel, bedensel engeli olan ya da olmayan tüm çocuklar, oyun alanlarında aynı keyfi almalı. Tüm çabam bunun için. İşimi çok seviyorum” dedi.


Aile kokpiti
Aile kokpiti

Çocukluğundan itibaren babası gibi pilot olmanın hayalini kuran İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) Buse Köksal, tutkusundan bir an olsun vazgeçmeyerek hedefine ulaştı, babasıyla aynı kokpitte buluştu. Henüz 6 yaşındayken babasına ait pilot üniformasını giydiği günleri aklından çıkaramayan, çalıştığı şirketten bile istifa ederek pilotluk eğitimi için Amerika’nın yolunu tutan Köksal, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtladı. Babası Ufuk Köksal ile aynı hava yolu şirketinde çalışarak Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi dünyanın birçok noktasına birlikte uçan Buse, "Hayallerimin peşinden gitmeye üniversite sıralarında karar verdim. Çok istediğim mesleği babamla birlikte yapabildiğim için çok mutluyum. İlk uçuşumda, babamın telsizden ‘İyi inişler kızım’ demesini hiçbir zaman unutmayacağım” diye konuştu.


Çamur’dan umut doğdu
Çamur’dan umut doğdu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunu Mürüvvet Dolar, çok sevdiği ‘Çamur’ isimli köpeği sayesinde önce işaret dili öğrendi, ardından da iş dünyasının aranan ismi oldu. İki yıl önce parkta Çamur’u gezdirdiği sırada, kendisi gibi köpeğini dolaştıran işitme engelli bir kişiyle tanışan Dolar, onunla iletişim kurmak için işaret dili öğrenmeye karar verdi. İEÜ’de, gönüllü öğrencilere verilen ‘işaret dili’ derslerine katılan Dolar, bu fırsatı çok iyi değerlendirerek işaret dili öğrendi, bunun avantajıyla üniversiteyi bitirir bitirmez iş buldu.


Trafik kazalarını önleyecek proje
Trafik kazalarını önleyecek proje

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Tolga Varol, yüksek lisans için gittiği yurt dışında, sürücü hatalarından kaynaklanan trafik kazalarını azaltacak ‘Yol arkadaşı’ (DriveTrust) adlı yapay zeka kamerası geliştirdi. Alman arkadaşı Roman Prytkov’ın desteğiyle araç içini ve yolu anlık görüntüleyerek analiz eden, şoförün yüz mimiklerindeki değişimden yorgunluk seviyesini tespit eden özel cihaz hazırlayan Varol, Avrupa Birliği’nden (AB) 18 milyon lira destek aldı. Projenin uygulanması için ünlü otomobil markalarının yer aldığı konsorsiyum oluştuğunu söyleyen Varol, Avrupa’daki bir milli demiryolu şirketiyle de anlaştıklarını belirtti. Fransa’da yaşayan Varol, “Dünya genelindeki trafik kazalarının yüzde 95’i sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Amacımız, trafiği herkes için daha güvenli bir hale getirmek” diye konuştu.


Azmin sonu Oxford’a çıktı
Azmin sonu Oxford’a çıktı

Henüz 8 yaşında konuşma bozukluğu başlayan ve tüm girişimlerine rağmen sorunu çözülemeyen İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) Birtan Demirel, zorluklar karşısında pes etmedi, dünyaca ünlü Oxford Üniversitesi’ne uzanan başarı öyküsüne imza attı. Ortaokul ve lisede, bildiği soruyu yanıtlamak için parmak kaldırmaya bile çekinen Demirel, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtlayarak deneysel psikoloji departmanında doktora yapmak için bu yıl Oxford’a kabul alan tek Türk oldu. 


2 bin 500 yıllık içeceğin markasını yarattılar
2 bin 500 yıllık içeceğin markasını yarattılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları Anıl-Öykü Koman kardeşler ve Çağlar Karapınar, Uzak Doğu’da ‘sağlık iksiri’ olarak adlandırılan 2 bin 500 yıllık Kombucha içeceğinden marka yarattı. İş yaşamını sürdürdüğü İsveç’te tadına baktığı Kombucha’yı çok beğenen Öykü Koman’ın teklifiyle harekete geçen İEÜ’lü ekip, ortak şirket kurarak ‘Potto Kombucha’ markasıyla internet üzerinden Türkiye’nin dört bir yanına satış yapmaya başladı.


Kampüste ‘öğrenci’ dayanışması
Kampüste ‘öğrenci’ dayanışması

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), kampüse yeni gelen öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 6 yıldır aralıksız sürdürdüğü ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Öğrenci) bu sene de hız kesmedi. Öğrencilerin sosyal yönden kendilerini geliştirmelerine de büyük katkı sağlayan proje kapsamında, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından 130 rehber öğrenci belirlendi. Mentor öğrenciler, 73’ü yabancı olmak üzere bu yıl eğitime başlayan bin 750 genç ile eşleştirildi. Öğrenciler, salgın nedeniyle görüşmeye ilk olarak çevrim içi platformda başladı.


İzmir Ekonomi’den ‘4 Büyüklere’
İzmir Ekonomi’den ‘4 Büyüklere’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nden mezun olan 4 genç, kısa zamanda başarı basamaklarını hızla çıkarak finansal denetim alanında dünyanın en büyük 4 şirketine transfer oldu. Uluslararası alanda ‘Big Four’ (Büyük Dörtlü) olarak adlandırılan ‘EY’, ‘PwC’, ‘KPMG’ ve ‘Deloitte’ isimli şirketlerin İstanbul ve İzmir’deki ofislerinde görev alan İEÜ’lü isimlerin en büyük hedefi, başarılarını yurt dışına taşımak.


‘Yerli Amazon’a uluslararası ödül
‘Yerli Amazon’a uluslararası ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan, baskasindarama.com adlı e-ticaret girişimiyle üst üste 3’üncü kez uluslararası ödüle layık görüldü. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Stevie Uluslararası İş Ödülleri’nde (Stevie International Business Awards) bronz ödülünü almayı başaran Sarıhan kardeşler, ulaşılması zor bir başarıya imza attı.