İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), öğrencilerini mezun olmadan önce iş insanları ve sektöründe uzmanlaşmış kişilerle bir araya getirmek amacıyla başlattığı ‘Üç Kuşak Usta-Çırak’ projesi, iki yılda 595 gence ulaştı. Türkiye’de ilk kez uygulanan projeye ‘çırak’ olarak dahil olan her öğrenci, ileride çalışmak istediği sektörden bir isimle (usta) eşleştirildi. İEÜ’lü gençler; ustalarıyla iletişime geçerek merak ettiklerini soruyor, onların deneyimlerinden ve yol göstericiliğinden yararlanıyor, gelecekteki kariyer planlamalarını da iş insanlarının yönlendirmeleriyle yapıyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Toygun Çetin, bunalıma giren bir gencin, yapay zekayla geliştirilen dijital arkadaş yardımıyla sosyalleşme çabasını konu alan ‘Jelly’ isimli kısa filmiyle büyük başarı yakaladı. 18 dakikalık film, ‘Lima Web Fest’ ve ‘Lift-Off Online Sessions’ adlı festivallerde gösterime girerken, Türkiye’deki sayılı çalışma arasında yer alarak BluTV’de de yayınlandı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Lena Çavuşoğlu, ailesinin sahibi olduğu firmada çalışmak yerine ‘Yurt dışında akademik kariyer yapacağım’ diyerek hayallerinin peşinden gitti, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) uzanan örnek başarıya imza attı. İtalya ve ABD’de çift yüksek lisans (master) yapan, doktorasını da İEÜ’de tamamlayan Çavuşoğlu, dünyanın en iyi üniversitelerinden North Carolina’da öğretim üyesi olarak ülkemizi başarıyla temsil ediyor.
İzmirli Elif Tanınmış (26), çocukluktan gelen tiyatrocu olma hayalini üniversite sıralarında gerçeğe dönüştürdü. 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü kazandıktan hemen sonra New York Sanat Akademi'de tiyatro eğitimine başlayan Tanınmış, hayallerini süsleyen sanat hayatına ilk adımı attı. Hem lisans hem tiyatro eğitimini başarıyla sürdüren Tanınmış, kısa sürede yeteneğiyle fark yaratarak sahneyle tanıştı. Akademide 4 yıl eğitim alan ve bu süre içerisinde ‘Kanlı Nigar’, ‘Bana bir şeyler oluyor’ ve ‘İki efendinin uşağı’ gibi birçok oyunda izleyici ile buluşan Tanınmış, kendisi gibi tiyatrocu olmak isteyen çocuklara ve gençlere ulaşmak için de harekete geçti.
Yüzyıllar öncesinden günümüze miras kalarak kültürümüzün vazgeçilmez değerleri arasına giren ‘Türk kahvesi’ ve pek çok kişinin alışkanlık haline getirdiği ‘kahve falı’, İzmirli genç yönetmenlerin belgesel konusu oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunu Mert Fırat Sarıoğlu ile Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Furkan Akdağ’ın hazırladığı ‘The Cafedomancy’ adlı belgesel, mayısta dünyaca ünlü Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Belgeselde, Türk kahvesini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını, kahve falını neden baktırdıklarını sordukları kişilerden de ‘Fala inanmasak da baktırıyoruz’, ‘Maksat eğlence olsun’ gibi değişik yanıtlar aldıklarını söyleyen İEÜ’lü gençler, “Fark yaratan, izleyicinin ilgisini çekecek bir belgesel hazırladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), diplomalarını aldıktan sonra iş hayatına atılarak ülkemizde ve yurt dışında örnek başarılara ulaşan mezunlarını, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle buluşturmak amacıyla ‘Mezun Sohbetleri’ serisi gerçekleştirecek. Şubatta başlayıp nisan ayının ilk haftasına kadar sürecek çevrim içi sohbetlerde, alanında uzman konuklar, başarı hikayelerini ve deneyimlerini paylaşacak, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayacak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunları Alp Buğra Nazar ve Yağmur Sarıdede, Şanlıurfa’da düzenlenen Sarayönü Kızılay Meydanı Kentsel Tasarım Fikir Yarışması’nda birinci oldu. Şanlıurfa Belediyesi tarafından yıkılarak betondan arındırılan Kızılay Meydanı için çevreci ve bölgenin tarihi dokusuna uygun tasarımlar hazırlayan Nazar ve Sarıdede, birbirinden iddialı 67 proje arasından birinciliğe ulaştı.
Çocuk yaşta başlayan tasarım tutkusunu mesleği haline getiren İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Ezgi Yelekoğlu Baylan, oyuncağı olmayan ve parka gidemeyen çocukları unutmadı. İEÜ’lü tasarımcı Baylan, ‘Umut Parkı’ projesi ile kilometrelerce uzaktaki Kars ve Gaziantep’teki çocuklar için oyun parkı tasarlayarak onların mutluluk ve enerji kaynağı oldu. Baylan, “Benim için tüm çocuklar çok değerli. Zihinsel, bedensel engeli olan ya da olmayan tüm çocuklar, oyun alanlarında aynı keyfi almalı. Tüm çabam bunun için. İşimi çok seviyorum” dedi.
Çocukluğundan itibaren babası gibi pilot olmanın hayalini kuran İzmir Ekonomi Üniversiteli (İEÜ) Buse Köksal, tutkusundan bir an olsun vazgeçmeyerek hedefine ulaştı, babasıyla aynı kokpitte buluştu. Henüz 6 yaşındayken babasına ait pilot üniformasını giydiği günleri aklından çıkaramayan, çalıştığı şirketten bile istifa ederek pilotluk eğitimi için Amerika’nın yolunu tutan Köksal, azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını kanıtladı. Babası Ufuk Köksal ile aynı hava yolu şirketinde çalışarak Almanya, Avusturya ve Hollanda gibi dünyanın birçok noktasına birlikte uçan Buse, "Hayallerimin peşinden gitmeye üniversite sıralarında karar verdim. Çok istediğim mesleği babamla birlikte yapabildiğim için çok mutluyum. İlk uçuşumda, babamın telsizden ‘İyi inişler kızım’ demesini hiçbir zaman unutmayacağım” diye konuştu.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü mezunu Mürüvvet Dolar, çok sevdiği ‘Çamur’ isimli köpeği sayesinde önce işaret dili öğrendi, ardından da iş dünyasının aranan ismi oldu. İki yıl önce parkta Çamur’u gezdirdiği sırada, kendisi gibi köpeğini dolaştıran işitme engelli bir kişiyle tanışan Dolar, onunla iletişim kurmak için işaret dili öğrenmeye karar verdi. İEÜ’de, gönüllü öğrencilere verilen ‘işaret dili’ derslerine katılan Dolar, bu fırsatı çok iyi değerlendirerek işaret dili öğrendi, bunun avantajıyla üniversiteyi bitirir bitirmez iş buldu.