Tüm Haberler


TÜBİTAK’tan, disleksi için mobil uygulamaya 200 bin lira destek
TÜBİTAK’tan, disleksi için mobil uygulamaya 200 bin lira destek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü mezunları Esra Ablak ve Deniz Öztürk, disleksi (özel öğrenme bozukluğu) hastalığının tedavisine yardımcı olmak amacıyla geliştirdikleri mobil uygulamayla, TÜBİTAK’tan 200 bin lira destek almaya hak kazandı. Akıllı telefonlarda kullanılacak “DysApp” adlı uygulamayı kısa sürede hayata geçirmek için şirket kurma hazırlığında olan Ablak ve Öztürk, “Yaklaşık 6 aylık çalışmayla hazırladığımız uygulamada, disleksinin tedavisi için yapılan bilimsel eğitimler, oyun olarak veriliyor. Uygulama herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir” diye konuştu


Kampüsİzmir
Kampüsİzmir

Değerli Mezunlarımız, Üniversitemiz, 2019 - 2020 Akademik Yılı’na, ailemize katılan 2 bin 6 öğrencisiyle büyük bir heyecanla başladı. Aynı heyecanı, geçtiğimiz akademik yıllarda sizlerle birlikte yaşadık. Gençlerimiz, sizler gibi Türkiye’nin farklı kentlerinden ve ülkelerinden gelerek, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin birer parçası oldu.


İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller
İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ecem Çelik, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan küçük bir kızın hikâyesini anlattığı kısa filmiyle Hindistan ve Slovakya’da yapılan festivallerden ödülleri İzmir’e taşıdı.Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı göç gerçeğine “Ukde” adlı kısa filmiyle dikkat çeken Çelik, Hindistan’daki White Unicorn Uluslararası Film Festivali’nde “ilk kez film yapan yönetmen”, Slovakya Kosice Uluslararası Film Festivali’nde de “en iyi kısa film”, “en iyi kısa öğrenci filmi”, “en iyi tanıtım videosu”, “en iyi kısa film yönetmeni” ödüllerini kazandı


İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da
İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da

İzmirli gençlere, Estonya’daki ‘Girişimcilik Fuarı’ndan davet
İzmirli gençlere, Estonya’daki ‘Girişimcilik Fuarı’ndan davet

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Kubilay Yılmazer ve üçüncü sınıf öğrencisi Mert Güvel ile Katip Çelebi Üniversitesi’nde okuyan Oğuz Gökkaya, akıllı telefonlarda kullanılmak üzere yapay zekayla arkadaşlık eşleşmesi yapan bir program geliştirerek, dünyaya açıldı. Hayata geçirdikleri program ile İzmir’deki proje yarışmasında birinci olan gençler, 11-15 Kasım tarihleri arasında Estonya’da yapılacak Girişimcilik Fuarı’na davet edildi. 75 ülkeden yüzlerce katılımcının yer alacağı fuarın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen gençler, “Yapay zeka yardımıyla insanların karakter analizlerini yapan programın eşdeğeri yok. Bu nedenle girişimcilerin ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” dedi.


İzmir Ekonomi’de “Rehber Öğrenci” projesi
İzmir Ekonomi’de “Rehber Öğrenci” projesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), bu yıl ilk kez üniversiteyle tanışan öğrenciler için “Rehber öğrenci” (mentorluk) projesi hayata geçirildi. Üniversiteye yeni giren öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak ve sosyal yönden kendilerini geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla 108 rehber öğrenci belirlendi. Üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan gençler arasından seçilen rehber öğrenciler, bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, Kampüsİzmir’e yeni katılanlara yol gösterecek.


İzmir Ekonomili İnan, Avrupa’nın gözdesi oldu
İzmir Ekonomili İnan, Avrupa’nın gözdesi oldu

Ünlü yazılım şirketi ve oyun motoru UNITY’nin dünya genelinde yaptığı yarışmada ilk 50 öğrenci arasına giren ve bu yıl İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan İnan Evin, uluslararası üniversitelerin radarına girdi. Başarısıyla dikkat çeken Evin, Danimarka’daki Kopenhag IT Üniversitesi ile Finlandiya’daki Tampere Üniversitesi ve Aalto Üniversitesi’nden yüksek lisans eğitimi için onay aldı. Evin, tercihini Aalto Üniversitesi’nden yana kullanarak, oyun geliştirmeye yönelik yüksek lisans programında eğitim almaya karar verdi. Finlandiya’da yüzde 100 burslu olarak yüksek lisans yapacak olan Evin, oyun teknolojileri alanında gelişimini sürdürecek.


İzmirli Girişimcilere Uluslararası Ödül
İzmirli Girişimcilere Uluslararası Ödül

Tasarımcıları, e-ticaretle dünyaya taşıyan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mezunu kardeşler Esra ve Melis Sarıhan, girişimlerindeki başarıyı ödülle taçlandırdı. İEÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Esra Sarıhan ile İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu Melis Sarıhan kardeşler tarafından kurulan baskasindarama.com adlı e-ticaret sitesi, dünyanın en prestijli uluslararası iş ödülü olarak kabul edilen ‘Stevie Award’ almaya hak kazandı. 2016 yılında kurulan ve kendi tasarımlarının yanı sıra Türk tasarımcıların ürünlerine yer veren Sarıhan kardeşlerin girişimi perakende sektöründe yılın en iyi küçük perakende firması kategorisinde bronz ödülü aldı.


Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü
Çocukluk hayalini gerçeğe dönüştürdü

Küçüklüğünden beri avukat olma hayali kuran İzmirli Burakhan Sayın, sadece Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerine tanınan dikey geçişle Hukuk fakültesinde okuma imkanını çok iyi değerlendirerek, hedefine ulaştı. 2013 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Adalet Meslek Yüksekokulu’na başlayan, iki yıl sonra girdiği Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) da başarılı olarak Hukuk fakültesinde eğitim alma fırsatı yakalayan Sayın, diplomasına kavuştu.


İzmirli Melike’ye Çin’den büyük onur
İzmirli Melike’ye Çin’den büyük onur

Tam burslu okuduğu İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü’nden başarıyla mezun olan Melike Evtut, Çin devletinin Türkiye’deki sınırlı sayıda öğrenciye verdiği yüzde 100 bursu almaya hak kazandı. İEÜ’deki 4 yıllık eğitimi boyunca ikinci yabancı dil olarak da Çince öğrenen Evtut, Shanghai Finans ve Ekonomi Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansı yapma fırsatını yakaladı. Eylül ayında Çin’e gideceği için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Evtut, “Yüksek lisansımı tamamladıktan sonra, Çin ile Türkiye arasındaki kültürel ve ticari iş birliğini geliştirecek bir alanda çalışmak istiyorum” dedi.