Tüm Haberler


Üniversite mezunları işlerini korudu
Üniversite mezunları işlerini korudu

Koronavirüs salgınından en az etkilenenler, evden çalışma olanakları olan yüksek becerili üniversite mezunları oldu. Kampüsİzmir Sohbetleri kapsamında online olarak düzenlenen Pandemi Akademi’nin konuğu olan İEÜ Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Esen, üniversite mezunlarının hem gelirlerini hem de işlerini koruduklarını söyledi.


Koronavirüse karşı ‘Gelecek Bizim’ şarkısı
Koronavirüse karşı ‘Gelecek Bizim’ şarkısı

Koronavirüs vakalarının inişe geçtiği bu günlerde moralimizi daha da yükseltmek ve uzmanların her fırsatta tekrarladığı “Evde kal” çağrısına dikkat çekmek amacıyla, özel bir şarkı hazırlandı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov ve Psikoloji Bölümü mezunu Aslıhan Doğu, koronavirüsü yenerek yeniden normal hayata  döneceğimizi vurguladıkları, “Gelecek Bizim” adında bir şarkı yaptı. Müziğini Abbasov’un hazırladığı, sözlerini ise Aslıhan Doğu’nun yazdığı şarkı, sosyal medya ve internet üzerinden yayınlanacak. İlk etapta İngilizce olarak hazırlanan şarkıda, “Çok zor olduğunu biliyorum, evde yapacak şeyler bulmanın. Eğer evde kalırsan bu günler geçecek. Her şeye rağmen güneş yüzümüze parlıyor” ifadelerine de yer verildi.


Kampüsİzmir’de ‘online etkinlik’ serisi
Kampüsİzmir’de ‘online etkinlik’ serisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) hukuk, eğitim, sağlık ve ekonomi gibi farklı alanlardaki uzman isimleri, öğrenci ve mezunlarıyla bir araya getirmek amacıyla 3 ay önce başlattığı Kampüsİzmir Sohbetleri’ni, online platforma taşıdı. Uzaktan canlı öğretim sistemi (Blackboard Collaborate) sayesinde, her çarşamba farklı bir konuğun katılımıyla gerçekleşen buluşmalar, 27 Mayıs’a kadar aralıksız devam edecek. Koronavirüsün hayatımıza etkilerinin tüm yönleriyle ele alındığı ve katılımcıların merak ettikleri sorulara yanıt aldığı etkinlikler, İEÜ’nün Youtube hesabından da canlı yayınlanacak. İEÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nün “Çevrimiçi Seminer Serisi” başlığıyla gerçekleştirdiği, toplam 8 etkinliği kapsayan serinin ilk iki konuğu, İEÜ Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Coşkun Küçüközmen ve Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alp Limoncuoğlu oldu.


“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”
“Yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz”

Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesi olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), eğitim hayatında 19 yılı geride bıraktı. Akıl, bilim ve teknolojinin rehberliğinde, kısa zamanda önemli işler başardıklarını belirten İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, “Başarılarla dolu 19 yılda, ülkemiz ve İzmir’imiz için fikir üreten, değer yaratan bir kurum haline geldik. 50’yi aşkın ülkede, kendini işini kuran ya da uluslararası şirketlerde yöneticilik yapan mezunlarımız, bizlerin gurur kaynağı oldu. Güvenimizi hiçbir zaman boşa çıkarmayan gençlerimizle birlikte, yeniliklerin öncüsü olmaya devam edeceğiz” dedi.


İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım
İzmir Ekonomi mezunları için özel yazılım

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) mezun olan 16 bin 200 kişinin birbiriyle iletişim halinde olmasını sağlamak ve yeni iş ortaklıklarına zemin hazırlamak amacıyla özel bir yazılım geliştirildi. İEÜ mezunu Murat Aybars’ın Pitch&Match (Sun ve Eşleş) konsepti ile hazırladığı yeni programa üye olan mezunlar, iş hayatlarındaki ihtiyaçlarını ve tecrübelerini paylaşacak, sosyal etkinlikler düzenleyecek, kariyer yolculuğunda birbirlerinden güç alacak. Sisteme, sadece İEÜ mezunları girebilecek.  


Bebekler için tasarladı, ödülü kazandı
Bebekler için tasarladı, ödülü kazandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Hilal Karakaş, 0-12 ay aralığındaki bebekler için tasarladığı özel koleksiyonla, Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği Junioshow Bebek ve Çocuk Giyim Genç Tasarımcılar Yarışması’nda ikinci oldu. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BEKSİAD) iş birliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye giren Karakaş, 5 bin liralık ödül ve yurt dışında tasarım eğitimi almak için burs kazandı.


TÜBİTAK’tan, disleksi için mobil uygulamaya 200 bin lira destek
TÜBİTAK’tan, disleksi için mobil uygulamaya 200 bin lira destek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü mezunları Esra Ablak ve Deniz Öztürk, disleksi (özel öğrenme bozukluğu) hastalığının tedavisine yardımcı olmak amacıyla geliştirdikleri mobil uygulamayla, TÜBİTAK’tan 200 bin lira destek almaya hak kazandı. Akıllı telefonlarda kullanılacak “DysApp” adlı uygulamayı kısa sürede hayata geçirmek için şirket kurma hazırlığında olan Ablak ve Öztürk, “Yaklaşık 6 aylık çalışmayla hazırladığımız uygulamada, disleksinin tedavisi için yapılan bilimsel eğitimler, oyun olarak veriliyor. Uygulama herkes tarafından rahatlıkla kullanılabilir” diye konuştu


Kampüsİzmir
Kampüsİzmir

Değerli Mezunlarımız, Üniversitemiz, 2019 - 2020 Akademik Yılı’na, ailemize katılan 2 bin 6 öğrencisiyle büyük bir heyecanla başladı. Aynı heyecanı, geçtiğimiz akademik yıllarda sizlerle birlikte yaşadık. Gençlerimiz, sizler gibi Türkiye’nin farklı kentlerinden ve ülkelerinden gelerek, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin birer parçası oldu.


İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller
İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ecem Çelik, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan küçük bir kızın hikâyesini anlattığı kısa filmiyle Hindistan ve Slovakya’da yapılan festivallerden ödülleri İzmir’e taşıdı.Türkiye’nin ve dünyanın yaşadığı göç gerçeğine “Ukde” adlı kısa filmiyle dikkat çeken Çelik, Hindistan’daki White Unicorn Uluslararası Film Festivali’nde “ilk kez film yapan yönetmen”, Slovakya Kosice Uluslararası Film Festivali’nde de “en iyi kısa film”, “en iyi kısa öğrenci filmi”, “en iyi tanıtım videosu”, “en iyi kısa film yönetmeni” ödüllerini kazandı


İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da
İzmir Ekonomili tasarımcılar Londra’da