Tüm Haberler


İlk kez İzmir Ekonomi’de başladı, 14 bin 700 gence ulaştı
İlk kez İzmir Ekonomi’de başladı, 14 bin 700 gence ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), kampüsle yeni tanışan gençlerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 8 yıldır sürdürülen ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Ögrenci) bu sene de başarıyla uygulandı. Proje kapsamında ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından 197 mentor ögrenci belirlendi. Rehber ögrenciler, farklı bölümlerden 2 bin 700 öğrenci ile eşleştirildi. Ege Bölgesi’nde ilk kez İEÜ tarafından başlatılan projede yer alan mentor ögrenciler; üniversiteye yeni başlayan arkadaşlarına dönem boyunca yardımcı olacak, bölümlerin tanıtımında destek verecek, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi aktaracak. 2015 yılından bu yana devam eden proje, toplamda 14 bin 700 öğrenciye ulaştı.


Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı
Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz ve bu yıl mezun olan İpek Karatop, ‘Döngüyü Tasarla’ adlı yarışmada Türkiye birincisi oldu. Örnek bir akademisyen-öğrenci çalışmasına imza atan ikili, atık durumdaki erkek gömlekleri dönüştürülerek kadınlar için hazırlanan birbirinden şık pantolon, etek, yelek, gömlek ve elbise tasarımlarını içeren koleksiyonla başarıya ulaştı.


Fiziği Sevdi, Çocukluk Hayalinden Vazgeçti
Fiziği Sevdi, Çocukluk Hayalinden Vazgeçti

Çocukluktan itibaren pilot olmanın hayalini kuran Senem Özdemir, ‘Başka bölümde okusam da pilotluktan asla vazgeçmeyeceğim’ düşüncesiyle başladığı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Okudukça fiziği çok seven ve bu alanda araştırmalar yapmaya yoğunlaşan Özdemir, pilot olmaktan vazgeçerek kendisine bambaşka bir kariyer rotası çizdi, başarılarıyla Avrupa’ya açıldı. Yüksek lisans yaparak eğitim yolculuğunu sürdüren Özdemir, İtalya ve İsviçre’deki dünyaca ünlü laboratuvarlara giderek ‘nükleer fizik’ alanında çalışmalar yapmaya başladı. Bir gün akademisyen olarak İEÜ’ye dönmeyi hedeflediğini belirten Özdemir, “Fiziğin temellerini attığım üniversitemde, akademisyen olarak çalışıp bilime katkı sağlamak, genç öğrencilere fiziğin büyüsünü aşılamak istiyorum” dedi.


Avrupa’ya ‘Sosyolojik’ Açılım
Avrupa’ya ‘Sosyolojik’ Açılım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunları Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, başarılarını uluslararası arenaya taşıyarak yüksek lisans eğitimi için 3 farklı ülkeden kabul aldı. Almanya, İrlanda ve Macaristan’a giderek dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim görecek olan İzmir Ekonomili gençler, kendi alanlarında fark yaratan çalışmalara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.


‘Genetiğinde’ Başarı Var
‘Genetiğinde’ Başarı Var

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ezgi Kaya, Almanya’nın Münih şehrindeki dünyaca ünlü Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne kabul edildi. Binlerce öğrencinin katıldığı sözlü mülakat ve yazılı sınavı başarıyla geçen Kaya, iki yıl kalacağı Almanya’da ‘moleküler ve hücresel biyoloji’ alanında yüksek lisans yapacak. Hücrenin yapısını inceleyerek hemofili, down sendromu ve kanser gibi genetik temelli hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik çalışmalara katkıda bulunmayı hedeflediğini söyleyen Kaya, “Çocukluktan beri genetiğe ilgi duyar, bu alanda kendimi geliştirmek isterdim. Üniversitemde aldığım eğitimi Almanya’da ilerleteceğim, uluslararası alanda çalışmalar yapacağım için heyecanlıyım” diye konuştu.


Dünyadaki 200 Öğrenci Arasına Girdi
Dünyadaki 200 Öğrenci Arasına Girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden geçtiğimiz yıl birincilikle mezun olan Mert Atanmış (23), İngiltere hükümeti tarafından sadece 200 öğrenciye verilen ‘GREAT’ bursunu almaya hak kazandı. İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Bradford Üniversitesi’nde, ‘yapay zeka ve veri analitiği’ alanında yüksek lisans yapacak olan Atanmış, yurt dışında kendini geliştirme ve uluslararası alanda proje üretme fırsatı yakalayacak. İngiltere eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek kariyerini yapay zeka alanında sürdürmeyi hedeflediğini söyleyen Atanmış, “Ülkeme en iyi şekilde hizmet etmek, kendi alanımda örnek çalışmalara imza atmak istiyorum” dedi.


Zeytinden İlham Alarak Türkiye Birincisi Oldular
Zeytinden İlham Alarak Türkiye Birincisi Oldular

Ege’ye özgü değerlerin başında gelen, şifa ve lezzet kaynağı olarak asırlardır sofraların vazgeçilmezi olan zeytin, tasarımcıların ilham kaynağı oldu. Mezun oldukları İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) öğretim görevlisi olarak kariyerlerini sürdüren Melis Baloğlu ve Elif Tekcan, ‘pirina’ olarak adlandırılan zeytin posasından biyo-esaslı malzeme (vegan deri) üretti. Özellikle otomobillerin ve mobilyaların kaplamalarında kullanılabilecek, dayanıklı ve çevreci bir malzemeye imza atan ikili, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (İTHİB) düzenlediği, üniversite-sanayi iş birliğini önceleyen ‘Futuretex İstanbul’ adlı yarışmada Türkiye birincisi oldu.


Ev Mutfağı ‘Restoran Mutfağı’ Olacak
Ev Mutfağı ‘Restoran Mutfağı’ Olacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları Esra-Melis Sarıhan kardeşler, ev aşçıları ile yemek tutkunlarını ‘bir tıkla’ buluşturacak ‘Yedir’ isimli uygulamayı geliştirdi. İnternet üzerinden ya da akıllı telefona indirilerek kullanılabilecek ‘Yedir’e ücretsiz üye olan kişiler, birbirinden lezzetli ev yemeklerden sipariş edebilecek, canlarının çektiği yemeğin yapılmasını isteyebilecek. Yedir, kayıtlı kullanıcılarına aşçı olma fırsatı verirken, evinin mutfağını restoran mutfağına çevirerek gelir elde etmek isteyenlere de imkan sağlayacak. İEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Kaya Oğuz’un yazılımını gerçekleştirdiği uygulamanın ocak ayında kullanıma açılması hedefleniyor. Uygulama, şu anda ‘yedir.app’ adresinde ön kayıt alıyor.


Portekiz’in ‘İzmirli’ gözdesi
Portekiz’in ‘İzmirli’ gözdesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunu Bengisu Özpirinççi (32), doktora için gittiği Portekiz’de kendi markasını kurdu, genç yaşında birçok önemli projeye imza atarak ülkenin gözde mimarlarından biri oldu. Portekiz Mimarlar Odası’na kayıtlı ilk Türk olarak tarihe geçen Özpirinççi, Lizbon’daki tarihi binaların yeniden inşa edilmesinden büyük çaplı konut projelerine kadar çok sayıda çalışmada görev alarak Türkiye’yi başarıyla temsil etti. Kariyerinde ilerlerken Lizbon Teknik Üniversitesi İnşaat Bilimleri Fakültesi’nde doktora yapmayı da sürdüren Özpirinççi, Portekiz’deki başarısını Avrupa’nın diğer ülkelerine hızla yaymayı hedefliyor.


‘Uzayda yaşam’ ödül getirdi
‘Uzayda yaşam’ ödül getirdi

İzmirli tasarımcılar Erdem Batırbek ve Keremcan Kırılmaz, hayal gücü ve yaratıcılıklarını kullanarak gerçekleştirdikleri ‘uzayda yaşam alanı’ tasarımıyla Türkiye Ay Üsleri Ulusal Fikir Yarışması’nda birinci oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstriyel Tasarım Bölümü mezunu Erdem Batırbek ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Mimarlık mezunu Keremcan Kırılmaz, 2050 yılında uzayda nasıl bir yaşam merkezi kurulabileceğinden yola çıkarak geliştirdikleri özel tasarımlarla 25 bin liralık ödülün de sahibi oldu.