Tüm Haberler


İzmir Ekonomili Hande Arı, Türkiye’nin ilk 10’unda
İzmir Ekonomili Hande Arı, Türkiye’nin ilk 10’unda

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) mezunları, kariyer yolcuklarındaki başarılarıyla Türkiye’yi gururlandırıyor. İEÜ İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nden çift anadal yaparak mezun olan Hande Arı, Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği İstanbul Şubesi (JCI-Junior Chamber International) tarafından Türkiye’nin 10 başarılı gencinden biri olarak gösterildi. ‘Kişisel başarı’ alanında ödüle layık görülen Arı, geçtiğimiz yıl da Norveç’te denizcilik sektöründe uluslararası başarı gösteren 40 yaş altı kadın profesyonellerin seçildiği “İzlenecek 10 başarılı kadın” listesinde yer almıştı.


‘Akıllı bahçe’ Türkiye ikincisi
‘Akıllı bahçe’ Türkiye ikincisi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar ile yüksek lisans öğrencisi Mert Kalaycı’nın topraksız tarımı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği “Smart Garden” isimli proje, Türkiye İş Bankası’nın düzenlediği Tarım Girişimciliği Yarışması’nda 400 proje arasından ikinci oldu. “Smart Garden” projesinde, yerli ve milli yazılımlar kullanılarak geliştirilen LED aydınlatma ve hidroponik bitki üniteleri sayesinde normale göre 3 kat fazla verim alındığına dikkat çeken Prof. Dr. Aşkar, “LED ışıklarını kullanarak şimdiye dek 96 farklı tür üzerinde tohumdan üretim çalışması yapıldı. Önümüzdeki dönemde, dünya genelinde susuzluk ve ekilebilir alanların tükenmesinin beklendiğini düşünürsek, proje sürdürülebilirlik için büyük önem taşıyor” dedi.


Hem mühendis hem tercüman
Hem mühendis hem tercüman

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Tuna Dabak, akademik başarısını yabancı dildeki yeteneğiyle birleştirdi, hem mühendis hem tercüman olarak 27 yaşına iki meslek sığdırdı. İstanbul’daki bir şirketin yazılım ve ürün geliştirme kısmında görevini sürdüren Dabak, iyi derecede İspanyolca ve Portekizce bilmesi sayesinde Beşiktaş ve Başakşehir spor kulüplerinin Portekiz takımlarıyla yaptığı Avrupa maçları kapsamında tercümanlık desteği sağladı. Çekimleri Dominik Adası’nda yapılan Survivor ekibinde de tercüman olarak yer alan Dabak, iki alanda da kendini kanıtlayarak kariyer basamaklarını hızla çıktı, örnek bir başarı hikayesi yazdı.


İzmirli Buse'den DGS'de Türkiye derecesi
İzmirli Buse'den DGS'de Türkiye derecesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizyoterapi Programı mezunu Buse Deniz, bu yıl yaklaşık 389 bin kişinin dört yıllık bölümde okuma hakkı elde etmek amacıyla girdiği  Dikey Geçiş Sınavı‘nda (DGS) Türkiye 93’üncüsü oldu. Lise döneminde ve üniversitenin ilk zamanlarında ders çalışmayı sevmediğini ancak akademisyenlerinin yönlendirmesiyle değişerek derslerine ağırlık verdiğini, kendisine bambaşka bir kariyer hedefi seçtiğini söyleyen Deniz, “Sınavda başarılı olacağımı biliyordum ama Türkiye derecesi elde etmem benim için ayrı bir mutluluk oldu. Heyecanlandım, uzun süre ekrana bakakaldım, hayatımın en sevinçli anlarından birini yaşadım” dedi.


İzmir Ekonomili kardeşlere uluslararası iş ödülü
İzmir Ekonomili kardeşlere uluslararası iş ödülü

E-ticaret sektöründe kaliteli ve kişiye özel hizmet anlayışını benimseyen, yerli markaları destekleyen İzmir Ekonomili girişimciler, dünyanın en prestijli uluslararası iş ödüllerini İzmir’e kazandırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan kardeşler, baskasindarama.com adlı e-ticaret girişimlerindeki başarıyı, üst üste aldıkları ödülle taçlandırdı. Sarıhan kardeşler, yılın en iyi küçük çaplı perakende firması kategorisinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)  merkezli “Stevie Uluslararası İş Ödülleri” (Stevie International Business Awards) bronz ödülünü, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da almaya hak kazandı.


Kendi çekip oynadı, Altın Koza’da birinci oldu
Kendi çekip oynadı, Altın Koza’da birinci oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü’nden bu yıl mezun olan Çağıl Saydam, yalnız yaşayan bir kadının evde kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan “61 Sokak No 4” isimli filmiyle, 27’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nden birincilikle döndü. Festival kapsamında yapılan Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması’nda “deneysel” kategorisinde yarışan Saydam, kendi oynayıp yönettiği filmiyle “En İyi Deneysel Film” ödülüne layık görüldü. Sinema yazarı Banu Bozdemir, oyuncu Baran Şükrü Babacan ve yönetmen Can Evrenol’dan oluşan jürinin yaptığı değerlendirme neticesinde, finale kalan 5 film arasında birinciliğe ulaşan Saydam, “Kendimi film sektöründe geliştirmeyi hedefliyorum. Aldığım ödül, bana mutluluk ve cesaret verdi” diye konuştu.


Sebze yıkamaktan patronluğa
Sebze yıkamaktan patronluğa

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) mezun olduktan sonra yüksek lisans için Almanya’ya giden Okan Ataman, boş zamanlarını değerlendirmek için sebze ve meyve yıkayarak çalışmaya başladığı restoranda, kendisine bambaşka bir yol çizdi. Üniversitede öğrendiği yabancı dilin avantajıyla, Siegen şehrindeki “Extrablatt” isimli restoranda kısa sürede kendini geliştiren ve şef yardımcılığına kadar yükselen Ataman, gıda alanında kendini işini kurmaya karar vererek Türkiye’ye döndü. Bu süre içerisinde muhasebe, vergilendirme ve denetleme alanında yüksek lisansını da tamamlayan, İngilizce ve Almanca bilen Ataman, Karşıyaka’da “Rice&Nice” markasıyla ufak bir pilavcı açtı. Somonlu, bonfileli, körili ve kuş üzümlü gibi çeşit çeşit pilav üreten Ataman, adını hızla duyurmayı başardı. Ataman, “Soğuk zincir kurarak İzmir’deki restoran, spor salonları ve iş merkezlerine pilav satışı yapmaya başladık. Talep oldukça iyi, restoranımızla birlikte her ay yaklaşık 450 kilo pilav satıyoruz” dedi. 


‘Barbie’ tutkusu marka yarattı
‘Barbie’ tutkusu marka yarattı

Henüz 8 yaşındayken barbie bebeklerine kıyafet dikmekle başlayan tasarım tutkusunu üniversite sıralarında daha da geliştiren Asena Tuğcu Altay, ev tekstili alanında kendi markasını yarattı, İzmir’i konu alan özel tasarımlarını dünyanın dört bir yanına ihraç etmeye başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunu Altay, yatak örtüsünden yastık kılıfı tasarımına kadar eve renk katacak çalışmalarıyla dikkat çekerken, kısa sürede Menderes’te üretim tesisi kurmayı başardı. Kendi tasarlayıp ürettiği ürünleri; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsveç, Yeni Zelanda ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelere gönderdiğini belirten Altay, “İzmir’in doğasından, denizinden ve tarihi noktalarından esinlenerek hazırladığım tasarımlar yurt dışında çok ilgi görüyor, beğeniliyor” dedi.


İzmir’den Silikon Vadisi’ne
İzmir’den Silikon Vadisi’ne

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Grafik Tasarımı Programı öğrencisi Yağız Şenoğlu, dünyanın teknoloji merkezi olarak gösterilen ABD’deki Silikon Vadisi’nde “artırılmış gerçeklik” alanında faaliyette bulunan Leo AR adlı firmada işe başladı. Bugüne kadar yaptığı grafik tasarım çalışmalarıyla dünyaca ünlü şirketin ilgisini çeken Şenoğlu, henüz mezun dahi olmadan çalışma hayatına atılarak büyük başarı elde etti. Türkiye’de, online olarak başladığı yeni işinde, grafik tasarımın yanı sıra sosyal medyada kullanılmak üzere video düzenleme işlemlerini de yapan Şenoğlu, “Böylesine tanınmış bir firmada işe başlamak beni gururlandırdı, çok mutlu etti. Amacım, kendimi hızla geliştirerek kişisel şirketimi kurmak” dedi.  


500 bin lirayla kurdu, 42 milyonluk değere ulaştı
500 bin lirayla kurdu, 42 milyonluk değere ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü mezunu Onur Güzey, Türkiye’nin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onaylı ilk finansman portalını kurarak, kısa zamanda şirketlerin yaklaşık 50 milyon lira kaynak bulmasına aracılık etti. Büyük şirketlerin yanı sıra KOBİ’lerin de maddi ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılamasına imkan sağlayan www.hamilinden.com adlı site, son bir yıl içinde yaptığı muhasebe entegrasyonları ile 40 bin kullanıcıya ulaştı. İhracat finansmanı, çek ve fatura temlik işlemlerinden; bireysel ve KOBİ’lerin en uygun krediyi bulmalarına kadar birçok konuda şirketlerin vazgeçilmez adresi olan portal, 6 milyon dolarlık (42 milyon lira) değerlemeye ulaştı.