Tüm Haberler


65 Ülke Arasında ‘İzmir Ekonomi’ Gururu
65 Ülke Arasında ‘İzmir Ekonomi’ Gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Mert Serbest (27), dünyanın en prestijli moda yarışmalarından International Talent Support'ta (ITS) finale kaldı. 25 parçadan oluşan ‘mOTHERlandS’ adlı koleksiyonuyla 65 ülkeden 782 modacının katıldığı yarışmada son 16’ya kalan Serbest, mart ayında gideceği İtalya'da en iyi dereceye ulaşarak genç yaşında kariyerine önemli bir başarı eklemeyi hedefliyor.


Tek ‘Tık’la Kariyer
Tek ‘Tık’la Kariyer

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezunlarına en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle kurduğu Mezun Bilgi Sistemi’ne bin 100 firmayı dahil etti. Şirket temsilcileri ile 23 bin İEÜ mezununu tek ‘tık’la buluşturan sistem, gençlere hayal ettikleri işe kavuşma fırsatı sağladı. Mezun Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptıran tüm firmaların, farklı alanlarda eğitim alan mezunlara ilişkin bilgi ve CV’lere kısa sürede ulaşabildiğini belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Mezunlarımıza güveniyor, başarıyla bizleri gururlandıracaklarından şüphe duymuyoruz” dedi.


‘Usta-Çırak’ Dayanışması Hızla Büyüyor
‘Usta-Çırak’ Dayanışması Hızla Büyüyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), öğrencilerini mezun olmadan önce iş insanları ve sektöründe uzman kişilerle bir araya getirmek amacıyla başlattığı ‘Üç Kuşak Usta-Çırak’ projesi, üçüncü yılında da başarıyla devam ediyor. Projeye ‘çırak’ olarak dahil olan her öğrencinin, ileride çalışmak istediği sektörden bir isimle (usta) eşleştirildiği çalışma, şimdiye kadar 885 gence ulaştı. Proje sayesinde öğrenciler; eşleştikleri ustaya merak ettiklerini soruyor, onların tecrübelerinden yararlanıyor, çevrelerini de geliştirerek iş dünyasını erkenden tanıma fırsatı buluyor.


Denizlerin Kahraman ‘Vatoz’u
Denizlerin Kahraman ‘Vatoz’u

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Oğul Görgülü, üç arkadaşı ile birlikte deniz yüzeyindeki katı ve sıvı atıkları temizleyen ‘Vatoz’ isimli tekne tasarladı. 6 saat aralıksız çalışabilen, 100 kilogram atık toplayabilen, yapay zeka yardımıyla kendi rotasını oluşturabilen Vatoz, deniz temizliğine büyük katkı sağlayacak.  


İlk kez İzmir Ekonomi’de başladı, 14 bin 700 gence ulaştı
İlk kez İzmir Ekonomi’de başladı, 14 bin 700 gence ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), kampüsle yeni tanışan gençlerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 8 yıldır sürdürülen ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Ögrenci) bu sene de başarıyla uygulandı. Proje kapsamında ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından 197 mentor ögrenci belirlendi. Rehber ögrenciler, farklı bölümlerden 2 bin 700 öğrenci ile eşleştirildi. Ege Bölgesi’nde ilk kez İEÜ tarafından başlatılan projede yer alan mentor ögrenciler; üniversiteye yeni başlayan arkadaşlarına dönem boyunca yardımcı olacak, bölümlerin tanıtımında destek verecek, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi aktaracak. 2015 yılından bu yana devam eden proje, toplamda 14 bin 700 öğrenciye ulaştı.


Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı
Erkek Gömleğinden ‘Ödül’ Çıktı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden Doç. Dr. Şölen Kipöz ve bu yıl mezun olan İpek Karatop, ‘Döngüyü Tasarla’ adlı yarışmada Türkiye birincisi oldu. Örnek bir akademisyen-öğrenci çalışmasına imza atan ikili, atık durumdaki erkek gömlekleri dönüştürülerek kadınlar için hazırlanan birbirinden şık pantolon, etek, yelek, gömlek ve elbise tasarımlarını içeren koleksiyonla başarıya ulaştı.


Fiziği Sevdi, Çocukluk Hayalinden Vazgeçti
Fiziği Sevdi, Çocukluk Hayalinden Vazgeçti

Çocukluktan itibaren pilot olmanın hayalini kuran Senem Özdemir, ‘Başka bölümde okusam da pilotluktan asla vazgeçmeyeceğim’ düşüncesiyle başladığı İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölümü’nü birincilikle bitirdi. Okudukça fiziği çok seven ve bu alanda araştırmalar yapmaya yoğunlaşan Özdemir, pilot olmaktan vazgeçerek kendisine bambaşka bir kariyer rotası çizdi, başarılarıyla Avrupa’ya açıldı. Yüksek lisans yaparak eğitim yolculuğunu sürdüren Özdemir, İtalya ve İsviçre’deki dünyaca ünlü laboratuvarlara giderek ‘nükleer fizik’ alanında çalışmalar yapmaya başladı. Bir gün akademisyen olarak İEÜ’ye dönmeyi hedeflediğini belirten Özdemir, “Fiziğin temellerini attığım üniversitemde, akademisyen olarak çalışıp bilime katkı sağlamak, genç öğrencilere fiziğin büyüsünü aşılamak istiyorum” dedi.


Avrupa’ya ‘Sosyolojik’ Açılım
Avrupa’ya ‘Sosyolojik’ Açılım

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sosyoloji Bölümü mezunları Selen Çabuk, Deniz Taplu ve Ece Deniz Ergenç, başarılarını uluslararası arenaya taşıyarak yüksek lisans eğitimi için 3 farklı ülkeden kabul aldı. Almanya, İrlanda ve Macaristan’a giderek dünyanın önde gelen üniversitelerinde eğitim görecek olan İzmir Ekonomili gençler, kendi alanlarında fark yaratan çalışmalara imza atarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.


‘Genetiğinde’ Başarı Var
‘Genetiğinde’ Başarı Var

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Ezgi Kaya, Almanya’nın Münih şehrindeki dünyaca ünlü Ludwig Maximilian Üniversitesi’ne kabul edildi. Binlerce öğrencinin katıldığı sözlü mülakat ve yazılı sınavı başarıyla geçen Kaya, iki yıl kalacağı Almanya’da ‘moleküler ve hücresel biyoloji’ alanında yüksek lisans yapacak. Hücrenin yapısını inceleyerek hemofili, down sendromu ve kanser gibi genetik temelli hastalıkların teşhis ve tedavisine yönelik çalışmalara katkıda bulunmayı hedeflediğini söyleyen Kaya, “Çocukluktan beri genetiğe ilgi duyar, bu alanda kendimi geliştirmek isterdim. Üniversitemde aldığım eğitimi Almanya’da ilerleteceğim, uluslararası alanda çalışmalar yapacağım için heyecanlıyım” diye konuştu.


Dünyadaki 200 Öğrenci Arasına Girdi
Dünyadaki 200 Öğrenci Arasına Girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden geçtiğimiz yıl birincilikle mezun olan Mert Atanmış (23), İngiltere hükümeti tarafından sadece 200 öğrenciye verilen ‘GREAT’ bursunu almaya hak kazandı. İngiltere’nin köklü eğitim kurumlarından Bradford Üniversitesi’nde, ‘yapay zeka ve veri analitiği’ alanında yüksek lisans yapacak olan Atanmış, yurt dışında kendini geliştirme ve uluslararası alanda proje üretme fırsatı yakalayacak. İngiltere eğitiminin ardından Türkiye’ye dönerek kariyerini yapay zeka alanında sürdürmeyi hedeflediğini söyleyen Atanmış, “Ülkeme en iyi şekilde hizmet etmek, kendi alanımda örnek çalışmalara imza atmak istiyorum” dedi.