Tüm Haberler


İzmir için tasarladılar, ödülü kaptılar
İzmir için tasarladılar, ödülü kaptılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları Beste Demircan ve Alp Buğra Nazar, hazırladıkları yaşam alanı projeleriyle İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin düzenlediği ‘Merhaba-Öğrenci Bitirme Projeleri’ adlı yarışmada ödüle layık görüldü. Çevreci, estetik ve engelli dostu projeler tasarlayarak ‘sergileme ödülünü’ almayı başaran ‘Kentsel Implant’ ile ‘Yaratıcı ve Birlikte Yaşam’ isimli projeler, önümüzdeki süreçte düzenlenecek çeşitli etkinliklerde İzmirliler ile paylaşılacak.


'İki çocukla okuyamazsın' dediler, üniversite birincisi oldu
'İki çocukla okuyamazsın' dediler, üniversite birincisi oldu

İzmir’de yaşayan iki çocuk annesi Bilge Türköz (39), ‘Bu yaştan sonra okuyamazsın, maceraya atılma okulu bitiremezsin’ diyenlere kulak asmayarak çocukluk hayalinin peşinden gitti, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) birincilikle mezun oldu.


Orta Doğu’nun en başarılı 10 kadınından biri oldu
Orta Doğu’nun en başarılı 10 kadınından biri oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Melda Akın, dünyaca ünlü Forbes şirketi tarafından Orta Doğu’nun teknoloji alanındaki en başarılı 10 kadınından biri olarak gösterildi. 


Dünyadaki 7 kişi arasına girdi
Dünyadaki 7 kişi arasına girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Arda Kıpçak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) dünyaca ünlü Virginia Üniversitesi’ne yüzde 100 burslu kabul edildi. ‘Sistemsel ve Davranışsal Sinir Bilim’ alanında 5 yıl doktora eğitimi görecek Kıpçak, farklı ülkelerden 400 başarılı öğrenci arasında yapılan inceleme neticesinde ABD’ye gitmeye hak kazanan 7 kişiden biri oldu. Kıpçak, beyin içerisinde öğrenme ve hafıza sürecinin nasıl işlediği, bu süreçte yaşanan aksaklıkların hangi hastalıklara neden olabileceği üzerinde çalışacak. Kıpçak, yapacağı araştırmalarda görsel öğrenme bozuklukları, otizm spektrum bozukluğu ve şizofreni gibi nörolojik hastalıkların teşhis ve tedavisinde yeni yollar bulunması için umut olmaya çalışacak. Kıpçak’ın ABD’deki yaşam masrafları da Virginia Üniversitesi tarafından karşılanacak.


12 ülkeyi kitaba sığdırdı
12 ülkeyi kitaba sığdırdı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) mezun olduktan sonra yüksek lisans için gittiği İngiltere’de yaşamaya karar veren ve burada seyahat firması kuran Müge Güvensal, 12 ülkede gezdiği tüm yerleri, anılarını kitapta bir araya getirdi. Üniversitede, Avrupa ile ilgili başarılı çalışmalar yaptığını ve öğrendiği çift yabancı dilin kendisine yeni kapılar açtığını söyleyen Güvensal, İngiltere’de seyahat tutkusunu iş yaşamına taşıyarak hayatında bambaşka bir yol çizdiğini belirtti. Güvensal, “İngiltere’de turizmci olmayı seçtiğimde, çevremde şaşıran kişiler oldu. Biraz da yüreğimin sesini dinleyerek bu kararı aldım. Ülkemi, İngiltere’de başarıyla temsil ettim. Şimdiye dek 23 ülke gezdim. ‘Gezi Notları’ adıyla bu yıl çıkardığım kitabımda, 12 ülkedeki izlenimlerime yer verdim. Salgın nedeniyle ilk önce dijital olarak satışa çıkan kitabım yoğun ilgi görüyor” dedi.  


İzmir’den New York’a uzanan '3 boyutlu’ başarı
İzmir’den New York’a uzanan '3 boyutlu’ başarı

New York’ta, QReal adında şirket kurarak “3 boyut ve artırılmış gerçeklik” teknolojisini; e-ticaret, moda ve yemek gibi farklı sektörlere uygulayan İzmirli girişimciler Alper Güler ve Caner Soyer, 5 yılda dünyaca ünlü 100 marka için proje geliştirdi, uluslararası şirketlerin yüzünü İzmir’e çevirmesini sağladı. Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik içeriklerinin geliştirilmesine yönelik yatırımlar yapan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli Glimpse Group, Güler ve Soyer’in önderliğinde 10 kişilik ekip kurarak İzmir Bilimpark'ta Ar-Ge çalışmalarına başladı. Şimdiye dek Google, Sony ve Hyundai gibi birçok önemli marka ile çalışma fırsatı bulan Güler ve Soyer, “Ülkemizde yeni mezunlar için fırsat yaratmak, yeni başarı hikayelerinin yazılmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.


Amerika’dan vazgeçti, İzmir’de kahveci açtı
Amerika’dan vazgeçti, İzmir’de kahveci açtı

Üniversiteden mezun olduktan sonra kendisine yapılan iş tekliflerini reddederek Amerika’da müzisyenlik yapan ağabeyinin yanına giden Dilara Aldemir (27), çalışma hayatına New York’ta garsonluk yaparak başladı, ardından İzmir’e dönerek işini kurdu. Çalıştığı dönemde kendini geliştiren, işin inceliklerini öğrenen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Dilara Aldemir, yurt dışı merkezli “Good For You” markasının şubesini Alsancak’ta açtı. Gençliğinden itibaren kendi işine sahip olmanın hayalini kurduğunu söyleyen Aldemir, “Salgın döneminde kahveci açacağımı söylediğimde, ‘Pandemide iş kurmak çok riskli, sen şaşırdın mı?’ diyenler oldu. Ancak beklemenin bana zarar vereceğini düşünerek bir an önce işe başlamak istedim. Minik kahvecimde çok mutluyum, doğru karar verdiğimi düşünüyorum” diye konuştu.


Festivalden ‘çifte’ ödülle döndüler
Festivalden ‘çifte’ ödülle döndüler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Çağıl Saydam ve Begüm Aksoy, bu yıl 13’üncü kez gerçekleştirilen “Rofife Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali”nde ödülleri topladı. Saydam, evde yalnız yaşayan bir kadının kendi kendine kurduğu diyalogları konu alan “61 Sokak No 4” isimli filmiyle deneysel kategoride ikincilik elde etti. Aksoy ise, “Basmane çukuru” olarak bilinen arazi üzerinden Basmane bölgesini anlattığı “Smirna’nın Çukuru” adlı çalışmasıyla belgesel kategorisinde ikinci oldu. Yüzlerce film arasından seçilerek ödülleri İzmir’e getiren Aksoy ve Saydam, “Ödül almak bir başarı ama bu başarıyı sürekli hale getirmeliyiz. Bunun için de daha çok çalışmamız, emek vermemiz gerektiğini biliyoruz. Yeni projeler için hazırlıklara başladık” dedi. 


Kadının gücünü dünyaya gösterdiler
Kadının gücünü dünyaya gösterdiler

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, akademik başarılarını iş yaşamına taşıyarak yurt dışındaki şirketlerin gözdesi oldu, kadınların her türlü zorluğun üstesinden geldiğini bir kez daha kanıtladı. İzmir’de başlayan başarı hikayelerini; Amerika, Avustralya, Norveç ve Kuveyt gibi farklı ülkelerde üst düzey görev alarak devam ettiren İEÜ mezunları, gençlerin de ilham ve enerji kaynağı oldu. Perakende, lojistik, denizcilik ve inşaat gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Damla Eytemiz Gibson, Ece Sağlam, Hande Arı, Sinem Çelik ve Özgül Akcan, dünya genelindeki binlerce kişi arasından seçilerek Türk kadınını layıkıyla temsil etti.


Sağlıklı modanın markasını kurdu
Sağlıklı modanın markasını kurdu

İzmir Ekonomili moda tasarımcısı Dilara Karaca, pandemiyle birlikte doğal kumaşlardan üretilen, çok amaçlı kullanılan ve estetikten ziyade sağlığın ön plana alındığı giysilere olan yoğun talebi fırsata çevirerek kendi markasını yarattı. Terletmeyen, ekolojik ve geri dönüşüme uygun tasarımlara imza atarak “sağlıklı moda” dönemini başlatan Karaca, “in d’tales” adını verdiği markasının ürünlerini online satışa sundu. Paçaları çıkabilen şort, çift yönlü giyilebilen ve kolsuz da kullanılan ceket gibi birbirinden özel, fonksiyonel ürünler tasarlayan Karaca, “Çocukluğumdan beri tasarıma ilgi duyar, bir gün kendi markamı oluşturmanın hayalini kurardım. Pandeminin, bu hayalime engel olmasını istemedim ve kişilerin ihtiyaçlarını da dikkat alarak markamı hayata geçirdim. İlgiden çok memnunum” dedi.