Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Tekin Evrim Özmermer
2017 - Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu
2017 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra, erasmuş programında bulunduğum Riga Teknik Üniversitesi’ne master yapmak için geldim. Master programım devam ederken, Accenture’da yapay zeka geliştiricisi olarak önce stajıma sonra da tam zamanlı ise başladım. Çalışma hayatım boyunca Accenture Global’de bir inovasyon yarışmasının üç tane de hackathon’nun kazananı oldum, ve bir global hackathon’un organizasyonunda teknik lider olarak görev aldım.
Özgü Yavuz
2019 - Psikoloji Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Psikoloji-Sosyoloji çift anadal programı lisans eğitimlerini şeref öğrencisi dereceleriyle mezun olarak tamamladım. 2018 yılında Sosyoloji bölümünden mezun olduktan sonra, 2019 yılında Psikoloji bölümünden de mezun olana kadar İzmir Ekonomi Üniversitesi Psikoloji bölümü öğrenci asistanlığında çalışmaya başladım.
Cansu Adaş
2013 - Matematik Mezunu
Eğitim ve öğrenim hayatımın her döneminde en fazla ilgi duyduğum ve en başarılı olduğum ders matematikti. Bu nedenle 2008 yılında tercih formumun üniversitelerin matematik bölümlerinden oluşması kaçınılmaz oldu. Peki ya neden İzmir Ekonomi Üniversitesi? Yurtiçi ve yurtdışında yayınlanan makale ve kitaplarıyla bilime büyük ölçüde katkı sağlamış zengin akademik kadrosu, burs imkânları, İzmir gibi müthiş bir şehirde öğrencilik hayatı ve eğitim dilinin İngilizce olmasının yanı sıra verdiği 2. yabancı dil eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi Matematik bölümünü tercih etmemde önemli rol oynadı.
Faik Karık
2010 - Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu
2005 senesinde ilk tercihim olan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'ne girdiğimde benim için yeni bir hayatın başlayacağının farkındaydım. Bir senelik yurt dışı eğitimimden sonra herşeyin çok farklı olacağını da düşünüyordum. Her şey istediğim gibi gerçekleşti. Bu bölümü seçmemdeki en büyük amacım ileride yurt dışında çalışmak istememdi. Ayrıca hangi sektörde çalışırsanız çalışın finansın çok büyük faydasını göreceğimi düşünmemdi.
Dilay Suiçmez
2010 - İşletme Mezunu
2005 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimime başladım. Daha lise yıllarında kariyer hedefim olan serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleğine ilk adımımı atmış oldum. Üniversitemden aldığım eğitim hem akademik hem de sosyal anlamda hayatıma çok büyük katkı sağladı.