Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Büşra Kırmızıoğlu
2009 - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Mezunu
2009 yılında şeref derecesinde mezun olduktan hemen sonra İstanbul’da lisansüstü derecesinde devam ettirdiğim akademik eğitimimi 2011 yılında tamamladım. İstanbul’da farklı reklam ve PR ajanslarında 3 yıl boyunca mesleki anlamda tecrübe edindim. YÖK’ün 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde açtığı öğretim görevlisi kadrosuna yaptığım başvuru sonucu bu kurumda halkla ilişkiler uzmanı olarak çalışmaya hak kazandım. Halen çalışmaya devam ettiğim kurumda, 2019 yılından itibaren basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Kariyer yaşantımın en başından bu yana, İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki eğitim hayatımda öğrendiğim ve bana ışık tutan en önemli gerçek ise; bilginin insanlara doğru bir iletişim yöntemi ile aktarıldığı sürece o bilginin bir sonraki nesilde bıraktığı anlamın ötesinde bir fayda sağladığı oldu.
Melda Akın
2009 - Bilgisayar Mühendisliği Mezunu
Bilgisayar Mühendisliği okumaya on iki yaşında karar vererek, programlama öğrenmeye başlamıştım. 2009 yılında, İzmir Ekonomi Üniversitesi – Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden, 2014 yılında da, Akıllı Mühendislik Sistemleri Yüksek Lisans Programı'ndan mezun oldum.
Yeliz Cengiz
2012 - Moda Tasarımı Mezunu
İlkokula giderken öğretmenimin boynuma astığı mezurayla başlamış meğer hikâyem. Okul temsilinde arkadaşlarım mühendis, doktor ya da öğretmen olurken ben terzi seçildiğim için ağlamıştım. O gün öğretmenime bu seçiminden dolayı kızsam da, yıllar sonra yapacağım mesleğin ilk adımı o yıllarda atılmış. Ortaokulda okurken yaz tatillerinde oyalanmak için yaptığım takılar ilk tasarımlarım oldu. Boş zamanlarımı değerlendirmek adına yaptığım aksesuarlar Çeşme’de bir butikte ilgiyle satılınca bu işin eğitimini almaya ve sektöre girmeye karar verdim.
Fulden Karameşe
2012 - Bilgisayar Mühendisliği Mezunu
Kısa sürede özlediğim, tekrar tekrar geri dönmek istediğim bir yer oldu İzmir Ekonomi Üniversitesi. Alanında gerçekten iyi olan öğretim üyeleriyle büyüdüğüm üniversitemi şüphesiz ki çok özledim. Hiyerarşinin olmadığı bir yer düşünün, size her daim destek olmak isteyen öğretim üyelerini mi, konserine gittiğimiz İspanyolca hocasını mı yoksa kantin de karşılıklı çay içip sohbet edebildiğimiz bölüm başkanımızı mı anlatayım? Sınav zamanları “yeter artık bunaldım” dedirtmesine rağmen yine de her sabah uyanıp keyifle gittiğim üniversitemin şimdi daha iyi anlıyorum değerini.
Can Kıranlar
2011 - İşletme Mezunu
IEÜ`den 2011 yılında İşletme Bölümü bölüm dördüncüsü olarak mezun oldum. Aynı dönemde Lojistik Yönetimi Bölümü'nde de çift anadal yaptım. İEÜ’de öğrendiğim İspanyolca’nın etkisiyle Barcelona’da Universita Autonoma de Barcelona´da MBA yapıp, 2013 yılında masterı bitirdim. Takip eden yılda Fransa’nın Nice şehri yakınlarındaki Skema Business School’da araştırma görevlisi olarak işe başladım.