Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Metin Olataş
2015 - Psikoloji Mezunu
2011’de Psikoloji Bölümü'ne tam burslu olarak yerleştim. 2. sınıfın yaz döneminde ERASMUS Staj Hareketliliği ile Viyana’da JUVIVO9 isimli gençlik merkezinde 3 ay boyunca yurt dışı stajı yaptım. Oradan döndükten sonra Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü'nde çift anadal yapmaya başladım.
Barlas Ronay
2014 - Finans Ekonomisi Yüksek Lisans Programı Mezunu
İlk ve ortaokul eğitimimi İsviçre'de tamamladıktan sonra lise ve üniversite eğitimime İzmir'de devam ettim ve 2010 yılında Ege Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü'nden mezun oldum. İki kültürlü yetiştiğim için dünya görüşüme uygun ve kariyer planlarıma katkı sağlayabilecek ve sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda uluslararası alanda da bana yarar sağlayacağını düşündüğüm İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne 2012 yılında girdim. Yüksek lisans programında çok değerli hocalarımızdan ders alma şansımızın olmasının, iş dünyası hakkındaki düşüncelerimizi ve en önemlisi olaylara bakış açımızı olumlu etkilediğini düşünüyorum.
Gonca Bağlar
2013 - Psikoloji Mezunu
Ortaokuldan beri okumayı çok istediğim psikoloji bölümüne ilk adımımı, 2008 yılında üçüncü tercihim olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde attım. Beş yıllık başarılı bir eğitim hayatından sonra tam burslu olarak girdiğim İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden 2013 yılında şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Okulun kapısından ilk girdiğim gün “Benim burada ne işim var?” diye düşünmüştüm. Çünkü özel okula hep farklı bir gözle bakmıştım ve son tercih gününe kadar özel bir okulda okumayı aklımdan bile geçirmemiştim.
Aslı Taşçı
2014 - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Bölümü’nden 2014 yılında mezun oldum. Mezun olduğum gibi İzmir Ekonomi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Tezli Yüksek Lisans Programı'na ve bölümde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım. Yüksek lisansımı tamamlayınca İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği'nde doktoramı tamamladım.
Dilek Keser
2017 - Dış Ticaret Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Dış Ticaret Programı'ndan 2017 senesinde 3,10 ortalama ile mezun oldum. Mezun olduktan sonra okul hayatımın öncesi ve sonrasında çalışmış olduğum firmalardan müşteri odaklılık, dış pazar çalışmaları v.b. konularda edindiğim bilgiler doğrultusunda Ven Grup firmasında çalışmaya başladım.