Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Utku Utkan
2003 - İşletme Yüksek Lisans Programı Mezunu
2003 yılında İşletme Yüksek Lisans Programı'ndan mezun olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin ilk mezuniyet törenine katılmanın gururunu yaşadım. Yüksek lisans programlarını araştırırken okulumuzun kuruluş haberlerini okuyup büyük heyecan ile tanıtım toplantısına katıldı. Sonrasında okulda eğitimin başladığı ilk dönemde MBA Programı'na kayıt yaptırdım. Program boyunca gerek akademik kariyer gerekse farklı sektörlerden iş dünyası tecrübeleriyle çok değerli hocalardan ders almamızın iş dünyasına ve yönetim konularına bakış açımı farklılaştırdığını düşünüyorum.
Şule Korkmaz
2018 - Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu
2013 yılında tam burslu olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'nü kazandım. 1.sınıftan itibaren okulun farklı departmanlarında kısmi zamanlı olarak çalıştım. Lisans eğitimim boyunca kendi okulumuzun kariyer etkinlikleri ve konferanslarının yanı sıra diğer üniversitelerin de düzenlediği etkinliklere olabildiğince katılmaya çalıştım. Bu sayede iş dünyasındaki farklı kişilerle tanışma şansı elde edip aynı zamanda farklı bakış açılarını gözlemleme şansım oldu.
Faik Karık
2010 - Uluslararası Ticaret ve Finansman Mezunu
2005 senesinde ilk tercihim olan Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü'ne girdiğimde benim için yeni bir hayatın başlayacağının farkındaydım. Bir senelik yurt dışı eğitimimden sonra herşeyin çok farklı olacağını da düşünüyordum. Her şey istediğim gibi gerçekleşti. Bu bölümü seçmemdeki en büyük amacım ileride yurt dışında çalışmak istememdi. Ayrıca hangi sektörde çalışırsanız çalışın finansın çok büyük faydasını göreceğimi düşünmemdi.
Alev Jennifer Trotman
2009 - Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Mezunu
2005 yılında başladığım İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Mütercim Tercümanlık Bölümü'nden 2009 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Bir süre sonra İstanbul’a taşındım ve DenizBank Genel Müdürlüğü'nde tercüman olarak çalışıp, hem yazılı hem de simultane çeviri yaptım.
Metin Olataş
2015 - Psikoloji Mezunu
2011’de Psikoloji Bölümü'ne tam burslu olarak yerleştim. 2. sınıfın yaz döneminde ERASMUS Staj Hareketliliği ile Viyana’da JUVIVO9 isimli gençlik merkezinde 3 ay boyunca yurt dışı stajı yaptım. Oradan döndükten sonra Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü'nde çift anadal yapmaya başladım.