Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Yeliz Cengiz
2012 - Moda Tasarımı Mezunu
İlkokula giderken öğretmenimin boynuma astığı mezurayla başlamış meğer hikâyem. Okul temsilinde arkadaşlarım mühendis, doktor ya da öğretmen olurken ben terzi seçildiğim için ağlamıştım. O gün öğretmenime bu seçiminden dolayı kızsam da, yıllar sonra yapacağım mesleğin ilk adımı o yıllarda atılmış. Ortaokulda okurken yaz tatillerinde oyalanmak için yaptığım takılar ilk tasarımlarım oldu. Boş zamanlarımı değerlendirmek adına yaptığım aksesuarlar Çeşme’de bir butikte ilgiyle satılınca bu işin eğitimini almaya ve sektöre girmeye karar verdim.
Uğur Berk Kalelioğlu
2016 - Sosyoloji Mezunu
2016 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü "Yüksek Şeref Öğrencisi" sıfatı ile birincilikle bitirdikten sonra Federal Almanya Cumhuriyeti'nden tam burs kazandım. Teori ve pratiğin dengeli kombinasyonu ile kuşanmış İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin Sosyoloji Bölümü müfredatı, yurt dışındaki eğitimimde kolaylıklar sağladı. Erasmus programı ile Fulda Üniversitesi, Sosyal ve Kültürel Bilimler Bölümü'nde aldığım 6 aylık burslu eğitim, bilim ve çağdaşlık anlayışımı köklüce değiştirdi.
Müge Akçiçek
2008 - Mütercim Tercümanlık (İngilizce) Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütercim Tercümanlık Bölümünden 2008 yılında bölüm ikincisi olarak mezun oldum. 2023 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce mütercim tercümanlık yüksek lisans programını bitirdim. Aynı yıl itibariyle Ege Üniversitesi Çeviribilim doktora programına başladım ve bu programda doktora çalışmalarımı yürütmekteyim.
Burak Tarakçı
2019 - Muhasebe ve Denetim Mezunu
Kariyerimde 5. senemi doldurmuş olup şu anda Freudenberg Home & Cleaning Solutions A.Ş (Vileda) şirketinde 1 yılı aşkın süredir Finansal Kontrol Müdürü olarak rol almaktayım.
İlk 3 senemde denetçi rolünde Türkiye'nin ve dünyanın en büyük şirketlerininin denetim ekibinde gerek asistan, gerek ekip şefi olarak rol alma fırsatı buldum. Bunun sayesinde şuanda sektörünün lideri olan özel bir Alman şirketinde müdür olarak görevimi sürdürmekteyim.
Burçin Çeliksoy
2013 - Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Mezunu
"İEÜ Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi programından 2013 yılında yüksek şeref öğrencisi olarak mezun oldum. Almış olduğum eğitim salt teorik temelli olmayıp aynı zamanda saha çalışmaları sağlamış, gerçek iş hayatı örnekleri ve çözümleri ile iş hayatından önce pratikte deneyim kazanmamı sağlanmıştır. Bu yönüyle ezberci tutumdan uzak, yorumlamaya ve yeni fikirlere açık bir öğrenim imkanı sunmuştur. Şu an elektrik-elektronik sektöründe AR-GE ve üretim faaliyetleri gösteren bir fabrikada uluslararası satış operasyonlarını yürütmekte olup, IEU-SQA ortaklığının sağladığı yabancı dil ağırlıklı eğitim ve uluslararası çerçevede çalışma imkanıyla edindiğim deneyim ile işimi daha ileri taşımakta ve geliştirmekteyim."