Dünyanın gelişmiş üniversitelerinde uygulanan bir sistem olan Mentorluk, İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yürütülmektedir.
Projenin Amacı:
Üniversitemiz bünyesinde 2015 yılından bu yana aralıksız gerçekleştirdiğimiz Mentorluk Projesi; üniversitemize bu yıl kaydolan öğrencilerimizin uyum sürecini hızlandırmayı ve sosyal yönden kendilerini güçlendirmeyi hedeflemektedir. Üniversitemizin Lisans 3. ve 4. sınıfında, Ön Lisans 2. sınıfında okuyan öğrencilerimiz arasından seçtiğimiz Mentorlar, yeni öğrencilerimize bölümlerini tanıtmakta, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi vermekte ve onların sosyal kulüpler aracılığıyla etkinliklere katılarak aktif olmalarını sağlamaktadır.
Mentor Profili (Lisans 3. ve ya 4. sınıf öğrencilerimiz, Ön Lisans 2. sınıf öğrencilerimiz)
Liderlik potansiyeline sahip, İzmir Ekonomi Üniversitesi değerlerini tanımış ve bunu aktarmaya istekli, yaratıcı düşünebilen, insan ilişkileri kuvvetli, kriz yönetiminde başarılı, pozitif ve enerjik olmalıdır.
Mentor öğrenciye farklı konularda destek vermelidir. Öncelikle Mentor, öğrenciye yeni yaklaşımlar konusunda bilgi verecek ve yaşadığı deneyimleri aktaracaktır. Bunun dışında öğrenciye destek ve arkadaş olması gerekecektir.
Kimler Mentor Olabilir?
Lisans bölümlerimizde Mentorlar 3. ve ya 4. sınıfta, Ön Lisans programlarımızda Mentorlar 2. sınıfta olmalıdır.
Üniversitenin sosyal aktivitelerinde yer almalıdır.
Mentorlar; üniversite hayatı, İzmir’de yaşam, iletişim ve sosyallik konularında bekleneni vermelidir.
Mentordan Beklenenler
Öğrencinin isteklerini ve beklentilerini dinlemek,
Üniversite yaşantısına uyum sürecine destek olmak,
Şehir dışından gelen menteelerin İzmir’e alışmasına yardımcı olmak,
Sosyalleşebilmeleri için destek olmak.
Üniversite Mentorları Neler Kazanacak?
Mentorluk, çok yönlü kişisel gelişim sağlayan bir uygulamadır.
Sorumluluk ve liderlik özelliklerini geliştirecektir.
Bugün birçok iş yerinde önemli bir işe alım kriteri olan liderlik ve sorumluluk duygusuna en somut örnek başarılı bir Mentor olabilmektir.
Düzenlenecek “Mentorluk Egitimleri” ne katılabilecektir.
Öğrenciler arasında bilinirliğini arttıracak ve ileride oluşabilecek potansiyel bir network doğal olarak kendiliğinden gelişecektir.
Akademik yıl sonunda ölçümlerine göre başarılı Mentorlarımıza sertifika verilecektir.
Mezunlarımızdan
Yasemin Öykü Nalbantoğlu
2018 - Turizm ve Otel İşletmeciliği Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Turizm ve Otel İşletmeciliği 2018 mezunuyum. Üniversite okurken iş hayatına atıldım ve okulum sayesinde okurken iş buldum ve sektörde öncü olan bir otel zincirinde kariyer hayatıma hızlı bir adım attım. Yaklaşık 3 sene kadar otel sektöründe misafir ilişkileri sorumluluğu yaptım.
Anıl Akıl
2012 - Endüstri Sistemleri Mühendisliği Mezunu
Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü 2012 yılı mezunuyum. 2011 yılında Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile bir dönemimi Almanya ‘Baden Württemberg Corporate State Üniversitesi’nde geçirdim. Aldığım İngilizce ve ikinci yabancı dil eğitimi sayesinde yurtdışında geçirdiğim süre boyunca kendimi sosyal ve akademik olarak daha rahat geliştirilebilme, farklı bir kültürde eğitim alma ve farklı kültürlerden insanlarla tanışma fırsatım oldu.
İlker Dizlek
2009 - Bilgisayar Mühendisliği Mezunu
2009 yılında Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezuniyet sonrası kariyerime Abdi İbrahim ilaç firmasında başladım. Burada 2 sene çalıştıktan sonra Vatan Bilgisayar’da yönetici olarak işe başladım. Kariyerime Vatan Bilgisayar’da 7 sene mağaza müdürü olarak devam ettim.
Aykut Terzioğlu
2005 - İşletme Mezunu
2001 yılında “ilk öğrencilerinden biri olarak” tanıştığım İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde edindiğim bilgi ve birikim, mesleki gelişim yolunda attığım her adımda beni doğru olarak yönlendirmeye devam ediyor. 2005 yılında Üniversitemizin İşletme ile Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümleri'ni birlikte tamamlayarak ilk çift anadal programı mezunlarından oldum.
Fatih Mert
2016 - Yazılım Mühendisliği Mezunu
İzmir Ekonomi Üniversitesi ile yollarımız, 2012 yılında Yazılım Mühendisliği Bölümü'ndeki eğitim hayatıma tam burslu olarak başlamam vesilesiyle kesişti. Birbirinden kıymetli akademisyenlerimizden aldığım kaliteli eğitim ve okulumuzun sağladığı iki yabancı dil imkanı sayesinde kendimi mümkün olan en iyi seviyede donatma şansını elde ettim. İki tane zorunlu stajımın yanında bir tane de gönüllü staj yaptım. Son zorunlu stajımda, Vestel Ar-Ge Merkezi’nden kabul aldım ve test departmanında 1 aylık verimli bir staj tecrübesi edindim. 2016 yılında Havelsan’ın Siber Güvenlik Yaz Okulu Programı’na seçildim ve programı başarı ile tamamladım.