Kampüsle yeni tanışan gençlerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) 9 yıldır aralıksız sürdürülen ve Türkiye’ye örnek olan ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Ögrenci), bu sene de başarıyla uygulandı. Proje kapsamında ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından belirlenen 191 mentor ögrenci, üniversiteye bu yıl başlayan 2 bin 600 bin öğrenci ile eşleştirildi. Mentor ögrenciler, dönem boyunca arkadaşlarına yardımcı olacak, bölümlerin tanıtımında destek verecek, kampüsteki imkanlar hakkında bilgi aktaracak.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü mezunu Burak Köse, dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan Manchester Üniversitesi’ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünya genelindeki binlerce başarılı öğrenci arasından seçilerek İngiltere’de eğitim alma fırsatı bulan Köse, “Uluslararası bir şirkette endüstriyel araştırmacı olarak kariyerimi sürdürmek istiyorum. İngiltere’de, yine havacılık ve uzay üzerine alacağım eğitimin, bu hedefime ulaşmam için bana çok önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü mezunu Selin Özaşık, futbolun kalbinin attığı dünyaca ünlü stadyumları tasarlayan Populous adlı ünlü şirketin Londra’daki ofisine seçildi. Tam bir futbol ve spor tutkunu olan Özaşık, 2034 yılında Suudi Arabistan’da düzenlenmesi planlanan FIFA Dünya Kupası’nın oynanacağı statların tasarımında ve yenilenmesinde görev alan ekipte çalışmaya başladı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi’nden çift diplomayla mezun olan Süleyman Gürel, çocukluktan bu yana çok istediği yurt dışında kariyer yapma hedefine ulaşarak Avrupa’ya yelken açtı. Finans denetim alanında dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan Grant Thornton’un Hollanda’daki ofisinde çalışmaya başlayan Gürel, denetçi olarak kariyerini başarıyla sürdürüyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Hukuk Fakültesi’nden bu yıl mezun olan Arda Ataoğuz, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen 659 yıllık Viyana Üniversitesi’ne yüksek lisans için kabul edildi. Dünyadaki sayılı öğrenci arasına girmeyi başaran Ataoğuz, bir yıl kalacağı Viyana’da, ‘Avrupa ve uluslararası ticaret hukuku’ alanında eğitim alacak. Kariyerine uluslararası hukuk alanında devam etmeyi hedefleyen Ataoğuz, “Üniversitem sayesinde edindiğim bu fırsatı çok iyi kullanmak, kariyerim için güçlü temeller atmak istiyorum” dedi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezunlarının ve öğrencilerinin kişisel yetkinliklerini artırmak amacıyla yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek 9 seriden oluşan eğitim programı gerçekleştirdi. Stres yönetiminden etkili konuşma teknikleri ve takım çalışmasına kadar birçok alanda verilen eğitimlere İzmir Ekonomili 3 bin 925 genç katıldı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü mezunu Mert Serbest (27), dünyanın en prestijli moda yarışmalarından International Talent Support'ta (ITS) finale kaldı. 25 parçadan oluşan ‘mOTHERlandS’ adlı koleksiyonuyla 65 ülkeden 782 modacının katıldığı yarışmada son 16’ya kalan Serbest, mart ayında gideceği İtalya'da en iyi dereceye ulaşarak genç yaşında kariyerine önemli bir başarı eklemeyi hedefliyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), mezunlarına en iyi kariyer fırsatlarını sağlamak ve iş dünyasının nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak hedefiyle kurduğu Mezun Bilgi Sistemi’ne bin 100 firmayı dahil etti. Şirket temsilcileri ile 23 bin İEÜ mezununu tek ‘tık’la buluşturan sistem, gençlere hayal ettikleri işe kavuşma fırsatı sağladı. Mezun Bilgi Sistemi’ne kayıt yaptıran tüm firmaların, farklı alanlarda eğitim alan mezunlara ilişkin bilgi ve CV’lere kısa sürede ulaşabildiğini belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, “Mezunlarımıza güveniyor, başarıyla bizleri gururlandıracaklarından şüphe duymuyoruz” dedi.
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), öğrencilerini mezun olmadan önce iş insanları ve sektöründe uzman kişilerle bir araya getirmek amacıyla başlattığı ‘Üç Kuşak Usta-Çırak’ projesi, üçüncü yılında da başarıyla devam ediyor. Projeye ‘çırak’ olarak dahil olan her öğrencinin, ileride çalışmak istediği sektörden bir isimle (usta) eşleştirildiği çalışma, şimdiye kadar 885 gence ulaştı. Proje sayesinde öğrenciler; eşleştikleri ustaya merak ettiklerini soruyor, onların tecrübelerinden yararlanıyor, çevrelerini de geliştirerek iş dünyasını erkenden tanıma fırsatı buluyor.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Oğul Görgülü, üç arkadaşı ile birlikte deniz yüzeyindeki katı ve sıvı atıkları temizleyen ‘Vatoz’ isimli tekne tasarladı. 6 saat aralıksız çalışabilen, 100 kilogram atık toplayabilen, yapay zeka yardımıyla kendi rotasını oluşturabilen Vatoz, deniz temizliğine büyük katkı sağlayacak.