Tüm Haberler


Örnek proje 12 bin gence ulaştı
Örnek proje 12 bin gence ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ), kampüse yeni gelen öğrencilerin uyum sürecini hızlandırmak amacıyla 7 yıldır aralıksız sürdürülen ‘Mentorluk Projesi’ (Rehber Öğrenci) bu sene de hız kesmedi. Proje kapsamında ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıfta okuyan İEÜ’lü gençler arasından 181 rehber öğrenci belirlendi. Mentor öğrenciler, 67’si yabancı olmak üzere bu yıl eğitime başlayan 2 bin 427 gençle eşleştirildi. Ege Bölgesi’nde ilk kez kendileri tarafından başlatılan projenin Türkiye’deki birçok üniversite tarafından rol model alındığını söyleyen İEÜ Mezunlarla İlişkiler Ofisi Koordinatörü Özge Kulaçoğlu, “Üniversitemize yeni başlayan gençlerimizin sosyal yönden gelişmelerini sağlayan, özgüvenlerini artıran örnek projemizle 2015 yılından bugüne kadar 12 bin öğrencimize ulaştık” dedi.


İzmir Ekonomi’den 'Çin'in devine’ transfer
İzmir Ekonomi’den 'Çin'in devine’ transfer

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu İş Sağlığı ve Güvenliği Programı mezunu Arda Sarıtaş, 4 yıl içinde kariyer basamaklarını hızla çıkarak İzmir’in önemli projelerinde çalıştı, son olarak Çin’in dünyaca ünlü Huawei firmasında üst düzey göreve seçildi. Göztepe Stadı ve Narlıdere metrosu gibi iki büyük projede iş güvenliği danışmanı olarak görev alan Sarıtaş, iş sağlığı ve güvenliği alanında Huawei markasının Ege Bölge Sorumlusu oldu. Babasının yönlendirmesiyle bu bölümü okuduğunu, mezun olduktan sonra da doğru bir karar verdiğini anladığını söyleyen Sarıtaş, “Şu anda 400’ü aşkın kişinin iş hayatındaki güvenliğini etkileyen, sorumluluğu yüksek bir alanda görev alıyorum. Konsantre ve kontrollü bir şekilde, en ufak ihmale göz yummadan hareket etmek durumundayım. İşimi seviyorum, insanların güvenliğini sağlamak beni mutlu ediyor” dedi.


Diplomayı alır almaz Katar’da işe girdi
Diplomayı alır almaz Katar’da işe girdi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı’ndan bu yıl mezun olan Yağmur Arslan (20), diplomasını alır almaz sektörün dünyaca ünlü markası Katar Havayolları’nda işe girdi. Çok iyi derecedeki İngilizcesi ve çevresiyle kurduğu etkili iletişimle fark yaratarak, İstanbul’da 3 gün süren mülakat sonucunda yüzlerce kişi arasından seçilen Arslan, 1 ay içinde Katar’ın başkenti Doha’ya yerleşerek çalışmaya başlayacak. Kabin memuru olarak dünyanın pek çok bölgesine uçacak olan Arslan, ülkemizi de bu alanda başarıyla temsil edecek.


‘Yeşil’ lojistik İngiltere’ye açıldı
‘Yeşil’ lojistik İngiltere’ye açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Lojistik Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Işık Özge Yumurtacı Hüseyinoğlu ve 3 öğrencisi, daha az maliyetli ve çevreci bir tedarik zinciri oluşturmak isteyen firmalara rehber olacak çalışmaya imza attı. Karbon ayak izini azaltan ve ‘döngüsel sefer’ adlı yöntemle firmalara daha kısa sürede tedarik zincirini tamamlama fırsatı veren çalışma (öğrencilerin bitirme projesi), İngiltere merkezli ‘Uluslararası Gelişmekte Olan Piyasalar Dergisi’ne kabul edildi. İki yıllık değerlendirme süreci sonunda, dünya genelinde yayımlanmaya hak kazanan sayılı çalışmadan biri olan proje, özellikle uluslararası alanda faaliyet gösteren lojistik firmalarına büyük avantajlar sağlayacak.


Cam ve pirinçle ışık saçıyor
Cam ve pirinçle ışık saçıyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunu Sedef Şen (28), doğaya olan tutkusunu tasarıma taşıdı, cam ve pirinç kullanarak birbirinden şık aydınlatma ürünleri (aplik, abajur, masa lambası) geliştirmeye başladı. İtalya’da yüksek lisansını tamamladıktan sonra Türkiye’ye dönerek kendi markasını kuran, iç mekanlara yönelik özel ürünler tasarlayan Şen, hazırladığı bir objeyle de Milano Tasarım Haftası’nda (Isola Design District) ülkemizi temsil etti. 'Senstudio’ markasıyla koleksiyonunu her geçen gün geliştirerek ülkemizin yanı sıra yurt dışında da dikkat çeken çalışmalara imza atmak istediğini söyleyen Şen, “İnsanları heyecanlandıran, kendi ruhumu yansıtan fonksiyonel ve eğlenceli tasarımlar üretmeye devam edeceğim” dedi.


İngiltere'nin 'Elif' yarışı
İngiltere'nin 'Elif' yarışı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü’nü bu yıl ikincilikle bitiren Elif Larende (22), yüksek not ortalaması ve araştırmalarıyla İngilizlerin radarına girdi. İngiltere’deki 9 üniversiteden yüksek lisans için kabul almayı başaran Larende, tercihini dünyaca ünlü Sussex Üniversitesi’nden yana kullandı. İngiltere’de, burslu olarak ‘uluslararası iş ekonomisi’ alanında 1 yıl eğitim alacak olan Larende, “Şu anda hedeflediğim noktadayım. İngiltere’ye gitmek, benim için çok önemli bir fırsat. Amacım uluslararası şirketlerde üst düzey pozisyonlarda görev alarak ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmek” dedi.

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde yaşayan Elif Larende, bankacı olan anne ve babasının da etkisiyle küçük yaşlardan itibaren ekonomi ve matematiğe ilgi duymaya başladı. Bu ilgisini lise döneminde daha da geliştirerek kariyer hedefini bu yönde şekillendiren Larende, 2018 yılında yüzde 50 bursla İEÜ İşletme Fakültesi Ekonomi Bölümü’nü kazandı.


24 üniversite yarıştı, birincilik İzmir’e geldi
24 üniversite yarıştı, birincilik İzmir’e geldi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Aslı Melike Soylu, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Çevirmenler Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu. 24 üniversiteden toplam 54 öğrencinin yarıştığı İngilizce kategorisinde zirveyi kimseye bırakmayan Soylu, birincilik ödülünü İzmir’e getirdi.

2010 yılından bu yana üniversitelerin mütercim tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Genç Çevirmenler Yarışması; İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde düzenlendi. Yarışmaya 24 üniversiteden 54’ü İngilizce, 16’sı Almanca, 15’i Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 85 öğrenci katıldı.


Genç yeteneklerin ‘ufuk’ yürüyüşü
Genç yeteneklerin ‘ufuk’ yürüyüşü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını horizon (ufuk) temalı ‘Mezuniyet Sergisi ve Defilesi’ ile tamamladı. 4 bölümden bu yıl mezun olan öğrencilere ait projelerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nü bitiren 6 öğrencinin hazırladığı 40 eserden oluşan özel koleksiyon da defile izleyicilerinden tam not aldı.


Lojistikte çifte ödül
Lojistikte çifte ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) 3 kişilik ekip tarafından, lojistik firmalarının düşük maliyetle daha kaliteli hizmet vermesini sağlamak hedefiyle geliştirilen LTLZone adlı ‘akıllı karar destek sistemi’, çifte ödül aldı. Yaklaşık 3 yıllık çalışma neticesinde hayata geçen LTLZone, Lojistik Derneği (LODER) 11. Ulusal Lojistik Proje Yarışması’nda ‘kurumsal’ kategorisinde ödül alan tek proje oldu. LTLZone, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Ege Lojistik Derneği (ELODER) iş birliğiyle düzenlenen ‘Lojistik Ödülleri 2022’ organizasyonunda da ‘lojistikte bilişim sistemleri’ alanında en iyi uygulama ödülünü aldı. İEÜ İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Özpeynirci, Dr. Öğretim Üyesi Sinem Tokcaer ve bölümün 2021 mezunlarından Deniz Karvan’ın hazırladığı LTLZone, şirketlere birçok konuda avantaj sağlıyor.


Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu

İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra ‘Kahshan’ markasını kuran Zamani, kendine özgü yorumlarıyla oluşturduğu tasarımlarla fark yarattı. Kendi internet sitesinin yanı sıra ünlü bir e-ticaret sitesinden de satış yaparak tasarımlarını Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran genç modacı, “Markamı kuralı 8 ay oldu. Kısa sürede hızlı ilerlediğimi ve tüketicilerin ürünlerimi beğendiğini düşünüyorum. En büyük avantajım sevdiğim, istediğim işi yapmak. Daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.