Tüm Haberler


24 üniversite yarıştı, birincilik İzmir’e geldi
24 üniversite yarıştı, birincilik İzmir’e geldi

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Aslı Melike Soylu, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen Genç Çevirmenler Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu. 24 üniversiteden toplam 54 öğrencinin yarıştığı İngilizce kategorisinde zirveyi kimseye bırakmayan Soylu, birincilik ödülünü İzmir’e getirdi.

2010 yılından bu yana üniversitelerin mütercim tercümanlık ve çeviribilim bölümlerinde okuyan son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen Genç Çevirmenler Yarışması; İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde düzenlendi. Yarışmaya 24 üniversiteden 54’ü İngilizce, 16’sı Almanca, 15’i Fransızca dillerinde olmak üzere toplam 85 öğrenci katıldı.


Genç yeteneklerin ‘ufuk’ yürüyüşü
Genç yeteneklerin ‘ufuk’ yürüyüşü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi son sınıf öğrencileri, eğitim yolculuklarını horizon (ufuk) temalı ‘Mezuniyet Sergisi ve Defilesi’ ile tamamladı. 4 bölümden bu yıl mezun olan öğrencilere ait projelerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü, Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nü bitiren 6 öğrencinin hazırladığı 40 eserden oluşan özel koleksiyon da defile izleyicilerinden tam not aldı.


Lojistikte çifte ödül
Lojistikte çifte ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi’ndeki (İEÜ) 3 kişilik ekip tarafından, lojistik firmalarının düşük maliyetle daha kaliteli hizmet vermesini sağlamak hedefiyle geliştirilen LTLZone adlı ‘akıllı karar destek sistemi’, çifte ödül aldı. Yaklaşık 3 yıllık çalışma neticesinde hayata geçen LTLZone, Lojistik Derneği (LODER) 11. Ulusal Lojistik Proje Yarışması’nda ‘kurumsal’ kategorisinde ödül alan tek proje oldu. LTLZone, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Ege Lojistik Derneği (ELODER) iş birliğiyle düzenlenen ‘Lojistik Ödülleri 2022’ organizasyonunda da ‘lojistikte bilişim sistemleri’ alanında en iyi uygulama ödülünü aldı. İEÜ İşletme Fakültesi Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Özpeynirci, Dr. Öğretim Üyesi Sinem Tokcaer ve bölümün 2021 mezunlarından Deniz Karvan’ın hazırladığı LTLZone, şirketlere birçok konuda avantaj sağlıyor.


Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu
Mary’nin hayali İzmir’de gerçek oldu

İranlı Mary Kahshan Zamani (24), çocukken başlayan modacı olma hayalini, üniversite okumak için geldiği İzmir’de gerçeğe dönüştürdü. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’nden mezun olduktan sonra ‘Kahshan’ markasını kuran Zamani, kendine özgü yorumlarıyla oluşturduğu tasarımlarla fark yarattı. Kendi internet sitesinin yanı sıra ünlü bir e-ticaret sitesinden de satış yaparak tasarımlarını Türkiye’nin dört bir yanına ulaştıran genç modacı, “Markamı kuralı 8 ay oldu. Kısa sürede hızlı ilerlediğimi ve tüketicilerin ürünlerimi beğendiğini düşünüyorum. En büyük avantajım sevdiğim, istediğim işi yapmak. Daha da başarılı olmak için çalışmaya devam edeceğim” dedi.


Örnek proje 595 gence ulaştı
Örnek proje 595 gence ulaştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ), öğrencilerini mezun olmadan önce iş insanları ve sektöründe uzmanlaşmış kişilerle bir araya getirmek amacıyla başlattığı ‘Üç Kuşak Usta-Çırak’ projesi, iki yılda 595 gence ulaştı. Türkiye’de ilk kez uygulanan projeye ‘çırak’ olarak dahil olan her öğrenci, ileride çalışmak istediği sektörden bir isimle (usta) eşleştirildi. İEÜ’lü gençler; ustalarıyla iletişime geçerek merak ettiklerini soruyor, onların deneyimlerinden ve yol göstericiliğinden yararlanıyor, gelecekteki kariyer planlamalarını da iş insanlarının yönlendirmeleriyle yapıyor.


Jelly’nin büyük başarısı
Jelly’nin büyük başarısı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sinema ve Dijital Medya Bölümü mezunu Toygun Çetin, bunalıma giren bir gencin, yapay zekayla geliştirilen dijital arkadaş yardımıyla sosyalleşme çabasını konu alan ‘Jelly’ isimli kısa filmiyle büyük başarı yakaladı. 18 dakikalık film, ‘Lima Web Fest’ ve ‘Lift-Off Online Sessions’ adlı festivallerde gösterime girerken, Türkiye’deki sayılı çalışma arasında yer alarak BluTV’de de yayınlandı.


Amerika’da ‘İzmir’ gururu
Amerika’da ‘İzmir’ gururu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Lena Çavuşoğlu, ailesinin sahibi olduğu firmada çalışmak yerine ‘Yurt dışında akademik kariyer yapacağım’ diyerek hayallerinin peşinden gitti, Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) uzanan örnek başarıya imza attı. İtalya ve ABD’de çift yüksek lisans (master) yapan, doktorasını da İEÜ’de tamamlayan Çavuşoğlu, dünyanın en iyi üniversitelerinden North Carolina’da öğretim üyesi olarak ülkemizi başarıyla temsil ediyor.


Azmin sonu sahneye çıktı
Azmin sonu sahneye çıktı

İzmirli Elif Tanınmış (26), çocukluktan gelen tiyatrocu olma hayalini üniversite sıralarında gerçeğe dönüştürdü. 2014 yılında İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nü kazandıktan hemen sonra New York Sanat Akademi'de tiyatro eğitimine başlayan Tanınmış, hayallerini süsleyen sanat hayatına ilk adımı attı. Hem lisans hem tiyatro eğitimini başarıyla sürdüren Tanınmış, kısa sürede yeteneğiyle fark yaratarak sahneyle tanıştı. Akademide 4 yıl eğitim alan ve bu süre içerisinde ‘Kanlı Nigar’, ‘Bana bir şeyler oluyor’ ve ‘İki efendinin uşağı’ gibi birçok oyunda izleyici ile buluşan Tanınmış, kendisi gibi tiyatrocu olmak isteyen çocuklara ve gençlere ulaşmak için de harekete geçti.


‘Türk kahvesi’ Cannes yolcusu
‘Türk kahvesi’ Cannes yolcusu

Yüzyıllar öncesinden günümüze miras kalarak kültürümüzün vazgeçilmez değerleri arasına giren ‘Türk kahvesi’ ve pek çok kişinin alışkanlık haline getirdiği ‘kahve falı’, İzmirli genç yönetmenlerin belgesel konusu oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Radyo ve Televizyon Programcılığı mezunu Mert Fırat Sarıoğlu ile Sinema ve Dijital Medya Bölümü öğrencisi Furkan Akdağ’ın hazırladığı ‘The Cafedomancy’ adlı belgesel, mayısta dünyaca ünlü Cannes Film Festivali’nde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Belgeselde, Türk kahvesini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını, kahve falını neden baktırdıklarını sordukları kişilerden de ‘Fala inanmasak da baktırıyoruz’, ‘Maksat eğlence olsun’ gibi değişik yanıtlar aldıklarını  söyleyen İEÜ’lü gençler, “Fark yaratan, izleyicinin ilgisini çekecek bir belgesel hazırladığımızı düşünüyoruz” diye konuştu.


37 mezun ‘kariyer’ önerilerini paylaşacak
37 mezun ‘kariyer’ önerilerini paylaşacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), diplomalarını aldıktan sonra iş hayatına atılarak ülkemizde ve yurt dışında örnek başarılara ulaşan mezunlarını, Türkiye’nin dört bir yanından gençlerle buluşturmak amacıyla ‘Mezun Sohbetleri’ serisi gerçekleştirecek. Şubatta başlayıp nisan ayının ilk haftasına kadar sürecek çevrim içi sohbetlerde, alanında uzman konuklar, başarı hikayelerini ve deneyimlerini paylaşacak, öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayacak.