İzmir’den Almanya’ya ulaşan başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl dereceyle mezun olan Yonca Kandemir, yüzde 100 bursa layık görülerek, Almanya’da uygulamalı dil bilimi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından Türkiye’de sadece 30 kişiye verilen bursu almayı başaran Kandemir, Avrupa’nın en yenilikçi üniversiteleri arasında gösterilen Nürnberg Frıedrıch Alexander Erlangen Üniversitesi’nde iki yıl eğitim alacak.

İzmir Ekonomi’den mezun oldular, dünyaya açıldılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, kendilerinden sonra gelen nesillere cesaret veriyor. İEÜ mezunu 208 kişi, kariyerlerini yurt dışında sürdürme fırsatı yakalayarak, uluslararası şirketlerin de ilk tercihi oldu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, “Yeniliklere açık, bilgiyi üreten ve sürekli fikir geliştiren bireyler yetiştiriyoruz. Mezunlarımızın başarıları da İzmir Ekonomili olanların, hayata bir adım önde başladığını hepimize gösteriyor” dedi.

İzmir Ekonomi Üniversitesi, mezunlarını iş dünyasına uğurladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bin 213 öğrencinin diploma aldığı ve üç aşamalı olarak yapılan mezuniyet törenlerinin ikincisi, büyük coşkuyla gerçekleştirildi. Törene katılan İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunlarının elde ettiği başarılarla Türkiye genelinde adından söz ettirdiğini ifade etti. Başkan Özpoyraz, “Eminim ki gelecekte, sizlerin de iş hayatındaki başarı hikayelerini okuyacağız” dedi.

İzmir’den Norveç’e başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları uluslararası eğitimlerinin karşılığını başarılara imza atarak alıyor. İEÜ İşletme Bölümü ve Lojistik Yönetimi Bölümü’nde de çift anadal yaparak iki diplomayla mezun olan Hande Arı, dünyanın en başarılı kadın yöneticileri arasına girdi.

Başkan Özgener’den mezuniyet töreninde yaşam hikayesinden dersler

Birincisine beş binden fazla kişinin katıldığı, 20 bin takipçinin sosyal medyadan canlı yayında izlediği, 1213 öğrencinin mezun olacağı, İzmir Ekonomi Üniversitesi 2018-2019 ‘’Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri’’ müjdelerle başladı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde coşkulu mezuniyet

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlayan 79 öğrenci, coşkulu bir mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı. Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, üniversite olarak verdikleri nitelikli eğitim sayesinde özgüveni yüksek, konulara farklı bakış açılarıyla çözümlemeler getirebilen, donanımlı bireyler yetiştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Aşkar, ”İnanıyorum ki mezunlarımız, daha güçlü ve gelişmiş Türkiye için geleceğin liderleri, ihtiyaç duyduğumuz bilim insanları olacak” dedi.

İnsan kaynaklarında ‘etik’ İzmir Ekonomi’de

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturdu. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktardı.

İnsan Kaynakları Zirvesi İzmir Ekonomi’de

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturuyor. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilecek “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktaracak. İnsan kaynakları yönetiminde etik ana temasıyla İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından yapılacak etkinlik, 19 Nisan saat 10.00’da İEÜ Konferans Salonu’nda başlayacak.

İEÜ'lü girişimciler Glocalzone ile dünyaya açılıyor

​İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) girişimci gençleri tarafından kurulan ve ülkenizde bulamadığınız ürünleri, gezginler aracılığı ile yurt dışından getirtmenizi sağlayan online pazar yeri “Glocalzone”, 2018’de 1 milyon liralık değerleme ile aldığı ilk yatırımın ardından, bu kez 400 bin Euro’luk değerleme ile ikinci yatırımını aldı.

İŞ DÜNYASININ İHTİYAÇ DUYDUĞU GÜCÜ İEÜ KARŞILAYACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi, iş dünyasının kalifiye çalışan arayışına Mezun Bilgi Sistemi’yle çare olacak. Güncel eğitim ve iş bilgilerini sisteme giren İzmir Ekonomililer’le sisteme dahil olan şirketlerle aynı platformda buluşacak. Şirketler ise ihtiyaçları olan konularda uzman çalışanları kolayca bulabilecek.