UYKU VERİMLİLİĞİ KONTROL ALTINA ALINACAK

Uykusuzluk, baş ağrısından reflüye, diyabetten obeziteye, kalp hastalığından depresyona kadar pek çok sorunu beraberinde getiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İzmir Bilimpark bünyesindeki ARTSYS Firması tarafından yazılımı ve donanımı yapılan “Akıllı Uyku Takip Sistemi”yle uyku düzenini etkileyen sıcaklık, ses ve ışık faktörü kontrol ediliyor.

YENİ BİNADA İLK DEFİLE İZMİR EKONOMİLİ TASARIMCIDAN

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, “Saza” adını verdiği koleksiyonunu İzmir Ticaret Odası’nın yeni binasında beğeniye sundu.

SINIRLARI AŞAN GELİNLİK TASARIMLARI

İzmir Ekonomili moda tasarımcıları, IF Wedding Fashion İzmir ile dünyaya açılıyor. Tasarımın gücünü kullanan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunları, kendi stantlarında tasarımlarını sergilerken, dünyanın farklı ülkelerinden gelen katılımcılarla işbirliği anlaşmaları yapıyor.

SOKAK LEZZETLERİ SAĞLIKLI HALE GELİYOR

Sokak lezzetleri, İzmir Ekonomili Şef Muzaffer Özdamar’ın elinden sağlıklı hale dönüşüyor. Snakk Street Food adıyla kendi markasını yaratan İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Özdamar, temiz, sağlıklı ve lezzetli sokak yiyecekleri hazırlıyor.

HUZUREVİNE BÜYÜKLERİ İLHAM VERDİ

Türkiye nüfusu yaşlanırken yeni girişimcilik hikâyelerini de beraberinde getiriyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine 2016 yılında yaşlıların nüfusa oranı yüzde 8.3’e yükseldi.  6 milyon 651 bin 503 kişinin yaşlı olduğu kabul edilirken, huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri sayıca yetersiz kalıyor.

İZMİR’DEN “MIT”E UZANAN BİLİM YOLCULUĞU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü İşletme Bölümü’nde doktorasını tamamlayan Cansu Tayaksi, “85 Nobel Ödüllü” Massachusetts Teknoloji Enstütüsü’nde (Massachusetts Institute of Technology – MIT), İzmirli bilim insanı olarak çalışacak.

KADININ ÖZGÜRLÜĞÜNE ADANAN BAŞARI

Kadının bağımsız ve özgür olması gerektiğini tasarımlarına yansıtan İzmir Ekonomili Moda Tasarımcısı Özgün İnceoğlu, “Athena” adını verdiğini koleksiyonuyla Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen “7. Deri’n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması”nda ikinci oldu.

YENİ NESİL ECZANELERLE HASTA SAĞLIĞI MOBİLLEŞİYOR

Yeni nesil eczane servisi, hastaların yaşadığı sorunları en aza indirgeyecek, hizmete ulaşımı hızlanacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Osman Sabri Bilgiç tarafından geliştirilen “Eczane” adlı mobil aplikasyonda, hekim tarafından verilen reçete kodu sorgulanarak, hasta ilaçlarına en kısa zamanda ulaşacak.

POLİSLER İÇİN ÖZEL DRONE

Suçlular, kaçaklar artık polisler için özel tasarlanan “drone”’lar (insansız hava aracı) ile izlenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Mustafa Murat Bilir, polislerin görev sırasında yaşadığı zorlukları dikkate alarak, yeni nesil polis drone tasarladı.

ALİS’İN HARİKALAR DİYARINA İZMİR EKONOMİLİ TASARIM

Tasarımın gücü, tiyatroya yansıdı. Almanya’da yer alan Theater Spiellust Grubu Alis Harikalar Diyarı masalını tiyatroya taşırken, kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomili tasarımcılara emanet edildi.