İNTERNETTEN ALIŞVERİŞ ÖZELLEŞİYOR

İzmir Ekonomili gençler, tasarımcıları e-ticaretle dünyaya taşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü Mezunu Esra Sarıhan ile İEÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Mezunu Melis Sarıhan kardeşler tarafından kurulan baskasındarama.com adlı e-ticaret sitesinde kendi tasarımlarının yanı sıra Türk tasarımcıların ürünlerine yer veriyor.

İŞ DÜNYASININ FARK YARATANLARI İZMİR EKONOMİ’DE

Çalışma yaşamında fark yaratanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) “2. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde deneyimlerini aktardı.

GÜZELLİK SANAL ORTAMA TAŞINIYOR

Güzellik sektörü dijital ortama taşınıyor.  İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Mezunu Fırat Turan ve Matematik Bölümü Mezunu Murat Yaşar, “Vigo” adıyla geliştirdikleri mobil uygulamada, İzmir’de bulunan 65’in üstündeki güzellik merkezi, kuaför gibi işletmeleri bir araya getirdi.

İZMİR’DEN ALMANYA’YA TASARIM YOLCULUĞU

Almanya’daki tiyatro sahneleri, İzmir Ekonomili modacılar tarafından şekilleniyor.

MODA EĞİTİMİNDE İZMİR EKONOMİ BAŞARISI

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nde eğitim alan gençler, modanın geleceğine tasarım gücüyle yön veriyor.

GELİNLİK YARIŞMASI’NA İZMİR EKONOMİ DAMGASI

İzmir Ekonomili modacılar, Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarına yine damgasını vurdu. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı -11. IF Wedding Fashion Gelinlik Tasarım Yarışması’nda 15 finalistin arasından İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Ece Metiner ikinci, Fulya Civaroğlu da üçüncü oldu.

EGE MUTFAK KÜLTÜRÜ MONTREAL’DE

İzmir’in üyesi olduğu Dünya Gurme Şehirler Birliği (Reseau Delice) Montreal kentinin 375. kuruluş yıldönümünü dünyanın farklı lezzetleriyle kutlayacak.

GÜNIŞIĞI VERİMİ ARTTIYOR

Gün ışığına yakın aydınlatma, çalışma hayatını kolaylaştırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Melis Örnekoğlu, içmekanlarda aydınlatma tasarımı üzerine yaptığı araştırmada, çalışma hayatında ışığın rengi, şiddeti ve sıcaklığının insanlar üzerindeki etkilerini ortaya koydu.

KADIN ŞEFLERİN ALAÇATI LEZZETİ

Girit ve mübadil mutfağı dünya lezzetleriyle, Alaçatı'da İzmir Ekonomili şeflerin elinde harmanlanıyor.

TASARIMLARINI DÜNYAYA TAŞIYACAK

Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması’ndan birincilikle dönen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Firdevs Tülin Gülhan, kariyerindeki başarıyı İngiltere’deki De Montfort Üniversitesi’nde kazandığı bursla sürdürecek.