Tüm Haberler


ALAÇATI’YA ULUSLARARASI LEZZET
ALAÇATI’YA ULUSLARARASI LEZZET

Alaçatı mutfakları, İzmir Ekonomili şeflerle lezzetleniyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü’nde aldığı eğitimin yanı sıra Fransa’da gerçekleştirdiği çalışmalarını yaptığı lezzetlere ekleyen İzmir Ekonomili Şef Erinç Mert Çelik, dünya ve Türk mutfağının birleşimini Alaçatı’da konuklarına sunuyor.


GÜNEŞTEN MAKSİMUM ENERJİ ALINACAK
GÜNEŞTEN MAKSİMUM ENERJİ ALINACAK

Güneş panellerindeki enerji kayıpları “SOLEFF” projesiyle son bulacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik – Elektronik Mühendisliği Bölümü Mezunu Cansın Terzioğlu, geliştirdiği panel soğutmalı su ısıtmalı sistemle, elektrik enerji üreten güneş panellerindeki verim kaybını ortadan kaldırıyor.


KALPLERİ BİRLEŞTİREN MUTFAK ATÖLYESİ
KALPLERİ BİRLEŞTİREN MUTFAK ATÖLYESİ

Mutfaktaki ince işçilik, atölyede kalpleri yumuşatıyor, iletişimi güçlendiriyor. İzmir Ekonomili girişimci şef Mehmet Can Altunay, kurduğu mutfak atölyesinde, her yaştan katılımcıyla mutfağını paylaşıyor.


İŞ ÖNLÜKLERİ SANATLA BULUŞTU
İŞ ÖNLÜKLERİ SANATLA BULUŞTU

Şefler, kahveye hayat veren baristaların yanı sıra sanatçılar, tasarım önlüklerle iş yaşamlarında yer alacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Nihan Çakıroğlu Erküçük, standart bir önlükten öte kişiselleştirilmiş “yeni nesil asistan” tasarladığını belirtiyor.


İŞLETME ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI BULUŞTU
İŞLETME ENSTİTÜSÜ MEZUNLARI BULUŞTU

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Enstitüsü bünyesinde “İEÜ MBA Buluşmaları” gerçekleştirildi. MBA programı mezunlarını bir araya getirmek ve öğrenciler arasında iletişim ağını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Frankfurt merkezli Linklaters LLP'den Eğitim Uzmanı Julia Akertek, yenilikçi performans yönetimi üzerine seminer verdi.


MODADA İZMİR’E YİNE BİRİNCİLİK
MODADA İZMİR’E YİNE BİRİNCİLİK

İzmirli tasarımcılar artık Avrupa modasında adlarından söz ettiriyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Dilara Karaca, İngiltere – Londra’da gerçekleştirilen “SVP Londra Hazır Giyim Fuarı”nda yapılan yarışmada tasarımıyla birincilik kazandı. Türkiye’yi İngiltere’de temsil eden Karaca, Fashion Enter’da sertifikalı kurs için burs, portfolyo değerlendirmesi ve 750 pound nakit ödülün de sahibi oldu.


UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM
UNUTULAN LEZZETLERE YENİLİKÇİ YAKLAŞIM

Geleneksel lezzetler, odun ateşiyle yeni nesil şefin yorumuyla pişiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu Girişimci Şef Onur Canbulat, gelenekselliği ve yaratıcılığı birleştirdiği “Lokanta Levan”’da, odun ateşinde pişirdiği lezzetleri konuklarına sunuyor.


“SOSYALLEŞMEK İÇİN KAHVE TÜKETİYORUZ”
“SOSYALLEŞMEK İÇİN KAHVE TÜKETİYORUZ”

Bir kahvenin 40 yıl hatırı var’ sözü 3. nesil kahvecilerle doğrulanıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fen – Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Ekin Dorak, günlük kahve tüketimi alışkanlıklarına yönelik yaptığı araştırmada, müşterilerin yüzde 60’ının 3. nesil kahvecileri sosyal bir alan olarak gördüğünü ve gün içinde bir fincandan fazla kahve içtiğini belirledi.


TASARIM TEKNOLOJİYLE BULUŞTU
TASARIM TEKNOLOJİYLE BULUŞTU

Otomobillerin iç tasarımları konforla birleşiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik – Elektronik Bölümü Öğrencisi Didem Çiftçi, Bölüm Mezunu Emre İçöz, İEÜ Tasarım Yönetimi Yüksek Lisans Öğrencisi Mert Gültekin, otomobil tavan kısımları için LED teknolojisinden de yararlanarak kullanıcıya özel aydınlatma tasarımı yaptı.


ASTRONOTLAR İÇİN EGZERSİZ KIYAFETİNE ULUSLARARASI ÖDÜL
ASTRONOTLAR İÇİN EGZERSİZ KIYAFETİNE ULUSLARARASI ÖDÜL

Geleceğin Havacılık ve Uzay Mühendislerini yetiştirmek için eğitime başlayan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) astronotlar için geliştirilen egzersiz kıyafeti uluslararası tasarım yarışmasında altın ödülü almaya hak kazandı.