ZEYTİNYAĞINDA SAĞLIK BULMAK İÇİN DİKKAT!

Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinin yağa dönüşme süreci yaşanırken,şeffaf cam şişelerde ve özellikle pet ambalajlı zeytinyağı alımlarından uzak durulması öneriliyor.

TASARIMIN BİRİNCİ LİG YILDIZLARI

Dünya tasarımla güzelleşecek ilkesinden hareket eden İzmir Ekonomili gençler, İtalya’da girdikleri yarışmalarda kazandıkları birinciliklerle tasarımcı yönlerini güçlendirecek.

GIDA TASARIMI YENİ TURİZM DALININ HABERCİSİ

Turizm yelpazesine gıda tasarımı ile yeni bir renk geliyor. Türkiye’nin gıda kültürünün gelişmiş olduğunu belirten uzmanlar, gıdaya tasarım dokunuşları yapılmasıyla gastronomi turizminin yaygınlaşacağını vurguluyor.

İZMİR’DEN HOLLYWOOD’A UZANAN YOL

Sinemanın sihirli yanı görsel efektte uzmanlaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Mezunu Levent Haseki, Thor, I Frankenstein, Iron Man, Captain Amerika, Underworld, Winter Soldier gibi Hollywood filmlerinin yapımında yer aldı.

DOĞAL GELİNLİKLER GELİYOR

Gelinlikler de çevre dostu oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, gelin adaylarının doğallığa yöneldiğini, 2017 dönemi için artık gelinliklerin keten, pamuk gibi doğal kumaşlardan yapılacağını söyledi.

ALAÇATI’YA MİMARİ SOLUK

Alaçatı’ya yeni soluk İzmir Ekonomili içmimarlarla geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu butik otelini işletiyor.

TASARIM SERAMİĞE HAYAT VERİYOR

Şaraplar sıcaklaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Ceren Cengiz, “Phyre Sıcak Şarap Seti” adını verdiği tasarımıyla sıcak şarap severlere pratik çözümler üretti.

‘MATEMATİK MÜZEDE SOMUTLAŞTI’

Çocuklar ve gençler, “matematiği” dokunarak öğreniyor. Sayılar ve formüllerle arası iyi olmayanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Mezunu Alp Ayaydın tarafından Aydın’da kurulan “Tales Matematik Müzesi”’nde 140’a yakın farklı istasyonda ikili sayma sisteminden altın orana, Pisagor teoreminden kaos teorisine dek çeşitli kavramları deneyerek anlıyor.

İZMİR EKONOMİLİ KADIN ŞEFLERDEN MÜBADİL LEZZETLER

İzmir Ekonomili kadın şefler, Alaçatı’da yerel lezzetleri uluslararası tatlarla buluşturuyor.

İZMİR EKONOMİLİLER, ‘DÜNYA VATANDAŞI’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları dünyanın her yerinde bilgilerini paylaşıyor.