“FLU” GELİNLİK FUARINDA

Türk gelinlik sektörünün tek ihtisas fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın performans defilesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarı Bölümü Mezunu Firdevs Tülin Gülhan tarafından gerçekleştirilecek.

BASMANE “HAN”LANACAK!

Basmane’nin ışık oyunlarının yansıdığı “han” projesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü 2013 Mezunu Nebahat Mine Tunca’ya Archiprix Yarışması’nda Serra Özel Ödülü’nü kazandırdı.

MODADA MATEMATİKSEL FİGÜRLER

Matematiksel figürler ve teknolojinin getirileri modaya yansıdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunları Neslihan Biri ve Hande Çil, tasarımlarında 3 boyutlu çalışmalara yer verdi.

TASARIMIN GÜCÜ SAHİLLERE YANSIDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Zeynep Mayruk, tasarladığı plaj kıyafetleriyle modaya yeni bir yön veriyor.

İZMİR EKONOMİLİLERDEN SOMA TASARIMI

Türkiye'yi yasa boğan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Merve Çelebi ve Seba Acar, madencilerin anısına kömürlerden iç mekan tasarımı yaptı.

BİSİKLETLER, “WOODY” İLE GÜVENDE

Bisikletler, evlerde hem süs hem de güvende olacak. Bisiklet kullanımının ülke genelinde yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte hırsızlıkların da artması İzmirli tasarımcıyı harekete geçirdi.

ÇALIŞAN ANNELER SENTİVA İLE RAHAT EDECEK

Çalışan anneler, bebekleri beslenirken gözleri arkada kalmayacak. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Başak Yunatcı, iş saatleri içinde bebeklerini emziremedikleri için sütlerini sağıp dondurucuda saklayan anneler için “Sentiva - Anne Sütü Isıtıcısı” geliştirdi.

AFRİKA ÇÖLÜ’NDE İLK ve TEK TÜRK BİLİM KADINI İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir’den kilometrelerce uzakta, Kalahari Çölü’nün sevimli ev sahipleri olan Mirketler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Mezunu Selin Ersoy tarafından inceleniyor.

TASARIMI İLE KIRIKLARA ÇARE OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu ve Öğretim Görevlisi Deniz Karaşahin, tasarladığı kol alçısı modeliyle kırıkların tedavisine yeni bir boyut kazandıracak.

TELEFONLAR TASARIMLA RENKLENDİ

Akıllı telefonların hayatlarımıza girmesiyle birlikte süsleri de dikkat çeken ekipmanlar haline dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Çiftanadal Mezunu Ece Gümüş, hobi olarak başladığı telefon kılıfı tasarımını mesleği haline getirdi.