KRUVAZİYER TURİZMİNE “I LOVE İZMİR” MARKALI HEDİYELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi, mezunlarına yeni yollar çizmesinde öncü oluyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda hediyelik eşya ticareti yapan Mustafa Kaynakcı’nın yaşamı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programını bitirmesiyle yeniden şekillendi.

TÜRK HANE HALKI EV ALIRKEN AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATTI

Türk hane halkının, konut alımında ekonomik verileri dikkate aldığı, dönemler bazında bütçelerini zorlamadan hareket ettiği belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 3. çeyrek konut satış istatistiklerine göre, Türkiye’de temmuz – eylül ayları arasında 293 bin 318 konut el değiştirdi.

SU KRİSTALLERİ BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ

Modanın renkli dünyasında su kristallerinin ruhundan esinlenen genç tasarımcı, kendine parlak bir yol çizdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu İpek Özyoldaş, aldığı eğitimi, yaratıcılığı ile birleştirdi, yarışmaya katıldı ve hayallerine kavuştu.

İEÜ’LÜ MATEMATİKÇİLER DÜNYA GENELİNDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve İstatistik Doktora Programı Mezunu Sinan Kapçak, Kuveyt American University of the Middle East’de yardımcı doçent olarak İEÜ bayrağını dalgalandırıyor.

ÜLKESİNİN BAYRAĞINI AZERBAYCAN’DA DALGALANDIRIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, iş yaşamında akademik ve pratik bilgileri harmanlamanın başarısını yaşıyor. İEÜ İşletme Bölümü Muhasebe ve Denetim Opsiyon Programı Mezunu Hazar Zorluer, öğrenciyken başladığı kafes ve yumurta üretiminde, Azerbaycan’da 10 milyon dolarlık yatırıma ulaştı.

İEÜ RUHU MODADA ÖNCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), modanın kalbine can veren mezunlarıyla dikkat çekiyor. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün ilk mezunlarından Pınar Kaplankıran, Moda Tasarımcıları Derneği Genel Sekreteri göreviyle Türk modasına yön veren organizasyonlara imza atıyor.

İEÜ, MEZUNLARININ BAŞARISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iş dünyasına sağladığı nitelikli mezunlarıyla dikkat çekiyor.  İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Nazlıgül Bozok, Japonya çıkışlı uluslararası firma, JTI Türkiye İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilen IIP Projesi’nde tercüman olarak göreve başladı.

BİRİNCİLER AYNI İŞTE BULUŞTU!

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) birincileri başarılarını iş yaşamında ekip oluşturarak sürdürüyor. İEÜ 2012 Yılı Yüksek Lisans Programları Birincisi Güray Kurşunoğlu ile 2013 Yılı Üniversite Birincisi Canan Yaranoğlu, uluslararası mali müşavirlik firması KPMG’de güçlerini birleştirdi.

PARKLAR, YENİ NESİL OYUNCAKLARLA RENKLENİYOR

Bir zamanlar, oyunlar sokakta oynanırdı; çelik çomak, körebe, saklambaç, meşe ve daha niceleri… Günümüzde aileler, çocuklarını sokakta oyun oynamaya gönderemiyor. Apartman dairelerinde sıkışmış, çocuk ise enerjisini atamıyor. Bilgisayarının karşısında çocuklarını uyuşurken gören aileler de onları normal hayata döndürmek için çare arar hale geliyor.

RÜYALAR TASARIMLA CANLANIYOR

Her genç kız bir gün hayalindeki gelinliği giymek ister. Ancak bazen vücudu bazen de ten rengi hayalini gerçekleştirmesine izin vermez. İzmir’de genç bir tasarımcı, genç kızların hayallerini gerçekleştirmek üzere yola çıktı ve kendi markasını oluşturdu.