Mutfaktaki ince işçilik, atölyede kalpleri yumuşatıyor, iletişimi güçlendiriyor. İzmir Ekonomili girişimci şef Mehmet Can Altunay, kurduğu mutfak atölyesinde, her yaştan katılımcıyla mutfağını paylaşıyor. Şef Altunay, mutfağın aynı zamanda duygusal bir mekân olduğunu ve kalplere dokunduklarını belirtiyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Mezunu olan Altunay, kurduğu “Roka Mutfak Atölyesi”nde, çocuklarla, gençlerle, ailelerle mutfakta yeni lezzetlere yelken açıyor.
Mutfağın insanların duygularını yansıtan bir alan olduğunu ifade eden Altunay, her yaştan mutfağa ilgisi olanlarla pastalardan ev yemeklerine, farklı lezzetlere dek tarifler deneyimlediklerini söyledi. Şef olarak profesyonel yaşamını sürdürdüğünü, ayrıca mutfağını atölye katılımcılarıyla paylaştığını vurgulayan Altunay, bekârlar için de yemek tarif kitabı hazırladıklarını anlattı. Altunay, “İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde aldığım eğitimle birlikte elde ettiğim deneyimimi mutfağıma yansıtıyorum. Mutfak, profesyonel yaşamın bir parçasını oluştururken, bu alana ilgi duyan çok sayıda kişiyle karşılaşıyorum. Farklı lezzetler yapmayı öğrenmek isteyenlere yardımcı oluyoruz. Bazı kurumların iç iletişim çalışmaları kapsamında personelini atölyemizde ağırlıyoruz. Üst düzey yöneticisinden temizlik görevlisine dek oluşan ekipler, hem mutfakta birlikte farklı lezzetler yapmayı öğreniyor hem de birbirlerini yakından tanıyıp iletişimlerini güçlendiriyor” dedi.
‘Suriyeli çocuklara köfte atölyesi’
Tek yaşayanların ya da ailelerine farklı tariflerle restoran lezzetini sağlamak isteyenlerin de kendilerine ulaştığını ifade eden Altunay, “Kimi zaman bütün aile bireyleri atölyemize konuk oluyor. Birlikte mutfakta bilmedikleri bir lezzeti yapmanın mutluluğunu yaşıyor. Kimi zaman çocuklarla pasta atölyeleri yapıyoruz. Çocuklar çok heyecanlanıyor. Yine sosyal sorumluluk projeleri içerisinde bir grupla Suriyeli çocuklarımızı konuk ettik. Küçük şeflerimiz kendi köftelerini pişirdi. Mutlulukları görülmeye değerdi” diye konuştu.