İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) çalışma yaşamında fark yaratanları, profesyonellerle buluşturdu. İnsan kaynakları yöneticileri ve çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen “3. İnsan Kaynakları Zirvesi”nde iş yaşamındaki atılımlarıyla dikkat çeken yöneticiler deneyimlerini aktardı.
İnsan kaynaklarında etik ana temasıyla İEÜ Kariyer Yönlendirme Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi tarafından İzmir Bilim ve Teknoloji Park ile REED Specialist Recruitment sponsorluğunda yapılan etkinliğin açılışında konuşan İEÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Aşkar, insan kaynaklarının bir kurum temel öğelerinden birisini oluşturduğunu belirtti. Prof. Dr. Aşkar, “İnsan kaynakları, bir kurumun finans, teknolojik yapısı kadar önemlidir. Çünkü insan kaynakları kurum içi ve dışı ilişkilerin yönetilmesinde etkilidir. Dinamik bir yapıda olması gerekiyor” dedi.
Bay İfade Volkan Akay motivasyon konuşmasıyla başlayan zirvede, İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı yönetiminde Philip Morris Uyum Yönetimi Direktörü, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çolak ve İnci Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serap Manisalı’nın katılımıyla “Çalışan Bağlılığı, Etik ve Uyum Yönetimi” oturumu yapıldı.
İEÜ Genel Koordinatörü Prof. Dr. Murat Borovalı, şirket başarısının temelinde çalışan ve şirket değerlerinin örtüşmesinin yattığını, çalışan ve işveren açısından hesap verilebilirliğin zayıflık olarak algılanmaması gerektiğini ifade etti. İnci Holding İnsan Kaynakları Müdürü Serap Manisalı, çalışanın kendini güvende hissettiği ortamda başarının geldiğini aktarırken, Philip Morris Uyum Yönetimi Direktörü, TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Emre Çolak da, çalışanların ve yöneticilerin geçmiş unsurlarla değil güncel değerlerle hareket etmesinin uyum açısından önem kazandığını vurguladı.
‘Mobbing uzun bir süreç’
Etkinlikte yer alan Mobbing Eğitim Yardım Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Pınar Tınaz da, mobbingin bir anda ortaya çıkmadığını, insan kaynakları ve kurumun üst yöneticilerinin risk faktörlerini bilmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tınaz, “Görmezden gelme, yok sayma, fikir sormama, selam vermeme, azarlama, alay etme, tehdit etme, dedikodu çıkarma mobbing sayılan davranışlar arasında. Bunun yanı sıra işle ilgili hiçbir görüşü dikkate almama, yapılan işi yaralayıcı şekilde eleştirme de unsurlar arasında bulunuyor. İş ortamı, davraşın sıklığı, tarzı ve niyet gibi gerçek bir mobbing olgusunun kriterleri arasında yer alıyor” dedi. Mobbing riskini kurum içinde yeniden yapılanma, teknolojik değişiklikler, iletişim eksikliği gibi faktörlerin arttırdığını kaydeden Prof. Dr. Tınaz, mobbingle ilgili kuruma özgü resmi bir politikanın belirlenmesi gerektiğini aktardı.
Etkinlik kapsamında OPET Kurumsal İletişim Müdürü ve Kurumsal İletişimciler Derneği YK Başkan Yardımcısı Ayşenur Aydın, “Kurumsal İletişim ve İtibar Yönetimi”, Mercedes - Benz Türk İnsan Kaynakları Direktörü Betül Çorbacıoğlu Yaprak, “Kurumsal Zindelik” başlıklı konuşmalar yaptı. Zirve, İEÜ Mütevelli Heyet Üyesi Ahmet Buğra İlter yönetiminde, Coca Cola İçecek Baş Hukuk Müşaviri Avukat Ertuğrul Onur, Northeastern Universitesi’nden Prof. Dr. Nikos Passas ile Acıbadem Sigorta İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Elçin Yılmaz’ın katıldığı “Hukuk Ötesi Uyum” başlıklı oturumla son buldu.