AFRİKA ÇÖLÜ’NDE İLK ve TEK TÜRK BİLİM KADINI İZMİR EKONOMİ’DEN

İzmir’den kilometrelerce uzakta, Kalahari Çölü’nün sevimli ev sahipleri olan Mirketler, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Mezunu Selin Ersoy tarafından inceleniyor.

TASARIMI İLE KIRIKLARA ÇARE OLDU

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu ve Öğretim Görevlisi Deniz Karaşahin, tasarladığı kol alçısı modeliyle kırıkların tedavisine yeni bir boyut kazandıracak.

TELEFONLAR TASARIMLA RENKLENDİ

Akıllı telefonların hayatlarımıza girmesiyle birlikte süsleri de dikkat çeken ekipmanlar haline dönüştü. İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü ve Uluslararası Ticaret ve Finansman Çiftanadal Mezunu Ece Gümüş, hobi olarak başladığı telefon kılıfı tasarımını mesleği haline getirdi.

KRUVAZİYER TURİZMİNE “I LOVE İZMİR” MARKALI HEDİYELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi, mezunlarına yeni yollar çizmesinde öncü oluyor. Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda hediyelik eşya ticareti yapan Mustafa Kaynakcı’nın yaşamı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Yöneticiler İçin İşletme Yüksek Lisans Programını bitirmesiyle yeniden şekillendi.

TÜRK HANE HALKI EV ALIRKEN AYAĞINI YORGANINA GÖRE UZATTI

Türk hane halkının, konut alımında ekonomik verileri dikkate aldığı, dönemler bazında bütçelerini zorlamadan hareket ettiği belirtildi. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 3. çeyrek konut satış istatistiklerine göre, Türkiye’de temmuz – eylül ayları arasında 293 bin 318 konut el değiştirdi.

SU KRİSTALLERİ BİRİNCİLİĞİ GETİRDİ

Modanın renkli dünyasında su kristallerinin ruhundan esinlenen genç tasarımcı, kendine parlak bir yol çizdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu İpek Özyoldaş, aldığı eğitimi, yaratıcılığı ile birleştirdi, yarışmaya katıldı ve hayallerine kavuştu.

İEÜ’LÜ MATEMATİKÇİLER DÜNYA GENELİNDE

İzmir Ekonomi Üniversitesi Uygulamalı Matematik ve İstatistik Doktora Programı Mezunu Sinan Kapçak, Kuveyt American University of the Middle East’de yardımcı doçent olarak İEÜ bayrağını dalgalandırıyor.

ÜLKESİNİN BAYRAĞINI AZERBAYCAN’DA DALGALANDIRIYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları, iş yaşamında akademik ve pratik bilgileri harmanlamanın başarısını yaşıyor. İEÜ İşletme Bölümü Muhasebe ve Denetim Opsiyon Programı Mezunu Hazar Zorluer, öğrenciyken başladığı kafes ve yumurta üretiminde, Azerbaycan’da 10 milyon dolarlık yatırıma ulaştı.

İEÜ RUHU MODADA ÖNCÜ

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), modanın kalbine can veren mezunlarıyla dikkat çekiyor. İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü’nün ilk mezunlarından Pınar Kaplankıran, Moda Tasarımcıları Derneği Genel Sekreteri göreviyle Türk modasına yön veren organizasyonlara imza atıyor.

İEÜ, MEZUNLARININ BAŞARISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), iş dünyasına sağladığı nitelikli mezunlarıyla dikkat çekiyor.  İEÜ Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl mezun olan Nazlıgül Bozok, Japonya çıkışlı uluslararası firma, JTI Türkiye İnsan Kaynakları Departmanı tarafından gerçekleştirilen IIP Projesi’nde tercüman olarak göreve başladı.