ALAÇATI’YA MİMARİ SOLUK

Alaçatı’ya yeni soluk İzmir Ekonomili içmimarlarla geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu butik otelini işletiyor.

TASARIM SERAMİĞE HAYAT VERİYOR

Şaraplar sıcaklaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Ceren Cengiz, “Phyre Sıcak Şarap Seti” adını verdiği tasarımıyla sıcak şarap severlere pratik çözümler üretti.

‘MATEMATİK MÜZEDE SOMUTLAŞTI’

Çocuklar ve gençler, “matematiği” dokunarak öğreniyor. Sayılar ve formüllerle arası iyi olmayanlar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Mezunu Alp Ayaydın tarafından Aydın’da kurulan “Tales Matematik Müzesi”’nde 140’a yakın farklı istasyonda ikili sayma sisteminden altın orana, Pisagor teoreminden kaos teorisine dek çeşitli kavramları deneyerek anlıyor.

İZMİR EKONOMİLİ KADIN ŞEFLERDEN MÜBADİL LEZZETLER

İzmir Ekonomili kadın şefler, Alaçatı’da yerel lezzetleri uluslararası tatlarla buluşturuyor.

İZMİR EKONOMİLİLER, ‘DÜNYA VATANDAŞI’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunları dünyanın her yerinde bilgilerini paylaşıyor.

“FLU” GELİNLİK FUARINDA

Türk gelinlik sektörünün tek ihtisas fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın performans defilesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tekstil Tasarı Bölümü Mezunu Firdevs Tülin Gülhan tarafından gerçekleştirilecek.

BASMANE “HAN”LANACAK!

Basmane’nin ışık oyunlarının yansıdığı “han” projesi İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü 2013 Mezunu Nebahat Mine Tunca’ya Archiprix Yarışması’nda Serra Özel Ödülü’nü kazandırdı.

MODADA MATEMATİKSEL FİGÜRLER

Matematiksel figürler ve teknolojinin getirileri modaya yansıdı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunları Neslihan Biri ve Hande Çil, tasarımlarında 3 boyutlu çalışmalara yer verdi.

TASARIMIN GÜCÜ SAHİLLERE YANSIDI

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Zeynep Mayruk, tasarladığı plaj kıyafetleriyle modaya yeni bir yön veriyor.

İZMİR EKONOMİLİLERDEN SOMA TASARIMI

Türkiye'yi yasa boğan ve 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mezunu Merve Çelebi ve Seba Acar, madencilerin anısına kömürlerden iç mekan tasarımı yaptı.