GÜNIŞIĞI VERİMİ ARTTIYOR

Gün ışığına yakın aydınlatma, çalışma hayatını kolaylaştırıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Melis Örnekoğlu, içmekanlarda aydınlatma tasarımı üzerine yaptığı araştırmada, çalışma hayatında ışığın rengi, şiddeti ve sıcaklığının insanlar üzerindeki etkilerini ortaya koydu.

KADIN ŞEFLERİN ALAÇATI LEZZETİ

Girit ve mübadil mutfağı dünya lezzetleriyle, Alaçatı'da İzmir Ekonomili şeflerin elinde harmanlanıyor.

TASARIMLARINI DÜNYAYA TAŞIYACAK

Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında gerçekleştirilen Gelinlik Tasarım Yarışması’ndan birincilikle dönen İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu Firdevs Tülin Gülhan, kariyerindeki başarıyı İngiltere’deki De Montfort Üniversitesi’nde kazandığı bursla sürdürecek.

ZEYTİNYAĞINDA SAĞLIK BULMAK İÇİN DİKKAT!

Akdeniz mutfağının vazgeçilmezi zeytinin yağa dönüşme süreci yaşanırken,şeffaf cam şişelerde ve özellikle pet ambalajlı zeytinyağı alımlarından uzak durulması öneriliyor.

TASARIMIN BİRİNCİ LİG YILDIZLARI

Dünya tasarımla güzelleşecek ilkesinden hareket eden İzmir Ekonomili gençler, İtalya’da girdikleri yarışmalarda kazandıkları birinciliklerle tasarımcı yönlerini güçlendirecek.

GIDA TASARIMI YENİ TURİZM DALININ HABERCİSİ

Turizm yelpazesine gıda tasarımı ile yeni bir renk geliyor. Türkiye’nin gıda kültürünün gelişmiş olduğunu belirten uzmanlar, gıdaya tasarım dokunuşları yapılmasıyla gastronomi turizminin yaygınlaşacağını vurguluyor.

İZMİR’DEN HOLLYWOOD’A UZANAN YOL

Sinemanın sihirli yanı görsel efektte uzmanlaşan İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Bölümü Mezunu Levent Haseki, Thor, I Frankenstein, Iron Man, Captain Amerika, Underworld, Winter Soldier gibi Hollywood filmlerinin yapımında yer aldı.

DOĞAL GELİNLİKLER GELİYOR

Gelinlikler de çevre dostu oluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Bölümü Mezunu Yeliz Cengiz, gelin adaylarının doğallığa yöneldiğini, 2017 dönemi için artık gelinliklerin keten, pamuk gibi doğal kumaşlardan yapılacağını söyledi.

ALAÇATI’YA MİMARİ SOLUK

Alaçatı’ya yeni soluk İzmir Ekonomili içmimarlarla geliyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunu Belis Foçalı, aldığı eğitimle baştan sona tasarladığı, yapım aşamasında tüm detaylarını kendi oluşturduğu butik otelini işletiyor.

TASARIM SERAMİĞE HAYAT VERİYOR

Şaraplar sıcaklaşıyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Mezunu Ceren Cengiz, “Phyre Sıcak Şarap Seti” adını verdiği tasarımıyla sıcak şarap severlere pratik çözümler üretti.